Raido Ränkel Olosel.Foto: Team Haanja/Facebook
Talisport
11. november 2018, 18:09

Ränkel tagas koondisekoha, Roos ja Veerpalu ilmselt samuti

Eesti murdmaasuusatajad testisid hooajaeelset vormi Olosel. Kolme päeva jooksul jäi parimaks Raido Ränkeli kuues koht meeste klassikasprindis, pikematel distantsidel esikümnesse ei jõutud.

Ränkel sai meessuusatajatest kõrgeima koha ka 10 km eraldistardist klassikasõidus, kus ta sai 17. koha ja 15 km eraldistardist vabatehnikadistantsil, kus ta sõitis välja 22. aja. Olose võistluse tase oli kõrge - kohal oli Venemaa ja Saksamaa paremik ja mõned tugevad soomlased - aga kaotused olid üsna suured. Klassikas jäi Ränkel Ivan Jakimuškinile alla 57 sekundiga ja vabatehnikas oli vahe Andrei Jakimuškiniga ligi kaks minutit.

Kahe nädala pärast Rukal peetaval MK-etapil stardivad kindlasti Marko Kilp, Karel Tammjärv ja Ränkel. Kilp ja Tammjärv olid koha taganud eelmise hooaja tulemustega. Kilp lõpetas Olose klassikasprindi 14. ja 10 km klassikasõidu 26. kohaga, õpingutele keskendunud Tammjärv kaasa ei teinud.

Suure tõenäosusega pääseb Ruka klassikasprindis neljanda eestlasena püünele 20aastane Henri Roos ja 15 km klassikasõidus saab võimaluse Andreas Veerpalu. Roos sai Olose klassikasprindis 13. koha, Veerpalu oli 10 km klassikas 23. ja 15 km vabastiilis 27. 

„Ei ole pettumust, aga suurt rahulolu samuti pole. Ränkel tegi pikematel distantsidel keskpärase sõidu. Venelased on väga heas hoos, nende jaoks oli tegu samuti katsevõistlustega,“ ütles Team Haanja treener Anti Saarepuu.

Kõige nigelamalt läks Algo Kärbil. Kaks nädalat viirushaiguse küüsis vaevelnud sportlane piirdus Olose klassikasõidus 58. kohaga, kaotust võitjale oli üle kolme ja poole minuti. Vabatehnikas ta starti ei tulnud.

Naistest osaleb Ruka sprindis ilmselt Mariel Merlii Pulles. 20aastane Pulles sõitis Olose sprindis välja 18. tulemuse, 5 km klassikasõidus sai ta 19. koha. Midagi hiilgavat 19. kohast siiski välja lugeda ei saa, sest kaotust sakslannale Victoria Carlile kogunes 1.40.