Jose Mourinho ja Pep Guardiola. Foto: DARREN STAPLES/AFP
Jalgpall
11. november 2018, 22:03

Unitedi peatreener usub, et nad kaotasid Manchesteri derbi, sest Cityl on mõnusam mängugraafik

Manchesteri jalgpalliderbis pidi United täna 1:3 alla vanduma Cityle. Kaotajate peatreeneri Jose Mourinho sõnutsi tulid vastased matšile paremalt positsioonilt. 

"Kõik peavad nõustuma - üks asi on mängida Juventusega, kes on maailma paremaid tiime, 90 minutit, teine lugu Donetski Šahtari 6:0 võita," viitas Mourinho kolmapäeval peetud Meistrite liiga voorule. "City sai mängule tulla väga rahulikult. Asi polegi niivõrd füüsilises pooles vaid vaimses. Arvan, et meie meestel oli surve peal." 

Lisaks andis tema sõnutsi Cityle edu tõik, et nad on viimased kolm matši pidanud koduplatsil. Unitedi on samal perioodil pidanud ainult võõrsilmänge.

Üldiselt jäi kogenud treener oma hoolealustega rahule. "Need, kes jalgpallist ei jaga, vaatavad ainult statistikat. Mina mitte. Jälgin oma sisetunnet ja ütlen, et olime 80 minutit mängus," arvas ta. "Me tegime vigu ja need karistati ära. Aga saame edu rajada võitluslikkusele ja sitkusele. Mul pole mängijatele ühtegi halba sõna, olen kindlalt nende seljataga." 

12 vooru järel on United kaheksas, liidrikohta hoidvast Cityst jäädakse maha 12 punktiga. Mourinho on kahe jalaga maa peal. "Oleme esinelikust väljas, mis tiitlijutte me üldse rääkida saame?" küsis ta retooriliselt. "Üritame kõigepealt lähikonkurendid kinni nabida ja vaatame siis, mis seis on."