Talisport
12. november 2018, 09:51

Curlingumeeskond sai koduse EMi eel maailmameistrist treeneri: juba esimesed mängud olid väga rikastavad

Eesti esindusmeeskond valmistub järgmisel nädalal Tallinnas algavaks curlingu EMiks kogenud rootslasest treeneri Kristian Lindströmi käe all. Lindström on tunnustatud curlingutreener, kes on oma mängijakarjääri jooksul võitnud mitmeid tiitlivõistlusi. Ta on 2015. aasta maailmameister ning 2014. aasta MM-hõbe. Rootsi esindusmeeskonna koosseisus tuli ta 2014. ja 2015. aastal ka Euroopa meistriks. Eesti meeskonna kapteni Harri Lille sõnul on koostöö niivõrd kogenud ja suurvõistluste kogemusega treeneriga erakordne võimalus. “Oleme väga õnnelikud, et meil avanes võimalus anda oma mängule viimast lihvi enne otsustavat turniiri niivõrd tugeva treeneri käe all," lausus Lill pressiteate vahendusel.

"Juba esimesed mängud olid väga rikastavad. Kristian oskas panna meid mängima oma parimat mängu ja tema praktilised näpunäited avaldavad muljet. Kõigil meeskonnaliikmetel tekkis temaga ka väga hea klapp."

Eesti esindusmeeskonnas mängivad lisaks kapten Lillele Mikk Reinsalu, Karl Kukner, Ingar Mäesalu ja Tanel Toomväli. Eesti meeskond on maailma edetabelis 32. kohal.

Lille sõnul on meeskonna eesmärgiks olla kodupubliku ees EMil võimalikult parimas vormis. “Anname endast parima. Konkurents on tugev ja kõik tahavad võita,” kommenteeris Lill.

Euroopa meistrivõistlused curlingus toimuvad Tondiraba jäähalli kahel areenil 16. novembrist 24. novembrini. Paralleelselt toimuvad nii A- kui ka B- tugevusgrupi Euroopa meistrivõistlused ning Eesti naiskond ja meeskond mängivad B grupis.

Eesti naiskonna koosseisus mängivad Euroopa meistrivõistlustel Liisa Turmann, Erika Tuvike, Heili Grossmann, Kerli Laidsalu ja kapten Marie Turmann. Võistkonna treener on Nicole Strausak (Šveits). Eesti naiskond on maailma edetabelis 18. kohal. EMi B grupis on Eesti naistest kõrgemal positsioonil Norra (15) ja Ungari (16).

Euroopa meistrivõistlused curlingus on suurima osavõtjate arvuga tiitlivõistlus, millest võtab osa 20 riiki naiste arvestuses ja 26 meeste arvestuses. Kokku toob võistlus Eestisse üle 300 sportlase ja treeneri, sealhulgas tiitlikaitsjad Rootsist ja Šotimaalt ning valitsevad olümpiavõitjad. Piletid peetavatele mängudele on müügil Piletilevis.