Max Verstappen.Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
12. november 2018, 11:51

Pärast võidusõitu rivaali rünnanud Verstappen peab karistuseks tegema ühiskondlikult kasulikku tööd (1)

Rahvusvaheline autospordiliit FIA määras vormelipiloodile Max Verstappenile Esteban Oconi ründamise eest karistuseks kaks päeva ühiskondlikult kasulikku tööd.

Kes pole kursis, siis Verstappen läks pärast Brasiilia GP-d Oconi tõukama, sest ringiga maha jäänud prantslane sõitis talle tagant sisse ja põhjustas hollandlasele pirueti. 

Kohtunikud otsustasid pärast võidusõitu, et Verstappen on süüdi tahtliku füüsilise kontakti tekitamises ning peab kuue kuu jooksul kaks päeva FIA heaks ühiskondlikult kasulikku tööd tegema. Võistluse käigus 10 sekundiks boksi tulema pidanud Ocon lisakaristust ei teeninud.

"Kohtunikud mõistsid, et Max Verstappen oli rajal juhtunu pärast äärmiselt ärritunud ja aktsepteerisid tema selgitust, et ta ei kavatsenud Oconi rünnata, kuid teda provotseeriti ja ta kaotas enesevalitsuse," vahendab Autosport FIA teadet.

"Kuigi Verstappeni kirg on sümpaatne, leidsid kohtunikud, et nii kõrgel tasemel spordimehed peavad käituma eeskujulikult ning sellega ei saanud Verstappen hakkama."