Malcolm Wilson (vasakul) ja Sebastien Ogier.Foto: PETER CZIBORRA/Action Images/
WRC
12. november 2018, 22:15

Fordi tiimiboss viimase etapi eel: Ogier teab, kuidas tiitel võita

Neljapäeval algab autoralli MM-sarja viimane etapp Austraalias, kus selgub maailmameister. Fordi tiimiboss Malcolm Wilson ootab võistlust ärevusega. 

Viimase etapi eel võitlevad eelkõige tiitli eest Sebastien Ogier (Ford) ja Thierry Neuville (Hyundai), teoreetiline võimalus on säilinud ka Ott Tänakul (Toyota). Ogier edestan Neuville´i 3 , Tänakut 23 punktiga.

"Ma ei mäleta, millal viimati finaaletapi eel seis nii pingeline oli. Sellises olukorras on autoralli oma parimas mahlas ja ootan ärevusega, mis juhtuma hakkab," ütles kogenud Wilson wrc.com-ile. 

Ta lisas: "Sebastien ja Julen [Ingrassia - Ogier´ kaardilugeja] on esikohal. Kolmepunktiline edu pole küll suur, kuid nad siiski juhivad. Nad teavad, kuidas tiitel võita ja mida selleks Austraalias teha tuleb. Kogu tiim on nende seljataga."

Kõva võitlust loodab ka Hyundai tiimipealik Michel Nandan. "Tuleb kindlasti raske võistlus. Kõik neli tiimi tahavad võita, et hooaeg positiivselt noodil lõpetada. See tähendab kompromissitut heitlust, mis on vääriline tänavusele imelisele hooajale," sõnas ta. 

Maailmameister selgub pühapäeva varajastel hommikutundidel.