Marco Rossi.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
13. november 2018, 13:45

ÕL BUDAPESTIS | Ungari koondise peatreener peab kohtumist Eestiga jälgima tribüünilt

Ungari jalgpallikoondis peab neljapäevases Rahvuste liiga mängus Eesti vastu hakkama saama ilma oma itaallasest peatreeneri Marco Rossita, kes on juhendamiskeelu tõttu sunnitud mängu tribüünilt jälgima. 

54aastane juhendaja sai UEFAlt juhendamiskeelu oma käitumise eest üle-eelmises Rahvuste liiga mängus Kreekaga, kui ta väljendas liiga demonstratiivselt oma rahulolematust kohtuniku otsusega. 

Esiti määrati Rossile kolmemänguline juhendamiskeeld, kuid Ungari jalgpalliliit kaebas otsuse edasi. Seejärel kuulas UEFA kõik osapooled uuesti üle ning vähendas karistuse kahe mängu peale. 

"Nagu ma ka distsiplinaarkomisjonile ütlesin, kahetsen ma juhtunut väga," vahendas Ungari alaliit Rossi sõnu. "Seda seetõttu, kuna tegelikult ei soovinud ma kohtunikele vastu hakata. Mu emotsioonid ja kirg võivad kohtumise ajal minust lihtsalt võitu saada, aga see pole õige käitumine. Kavatsen ennast tulevikus muuta."

Kohtumises Eesti vastu täidab platsi ääres peatreeneri kohustusi koondise itaallasest abitreener Cosimo Inguscio. 

Ungari ja Eesti C-liiga kohtumine toimub Budapestis neljapäeval kell 21.45. Kaotuse korral langeks Eesti järgmiseks korraks D-liigasse. Viigi või võidu korral selgub väljalangeja viimases voorus kui Eesti kohtub Kreekaga ning Ungari kodus Soomega. Õhtuleht on mõlemat Eesti koondise kohtumist kohapeal kajastamas.