Joe Cole Premier League'i kariikaga.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. november 2018, 14:01

Endine Inglismaa, West Hami ja Chelsea poolkaitsja lõpetas karjääri

Oma pika ja eduka karjääri jooksul seitsme erineva klubi eest 716 korral mänginud ja 104 väravat löönud poolkaitsja Joe Cole teatas karjääri lõpetamisest.

Eelmisel nädalal 37aastaseks saanud inglane esindas oma rahvuskoondist 56 korral ja osales ka kolmel MM-finaalturniiril, tehes debüüdi vaid 19aastasena pärast muljetavaldavat hooaega West Hamis.

"Pärast 20 aastat professionaalina, on kätte jõudnud aeg aeg putsad varna riputada. Unistus on täitunud," sõnas Cole, kes soovib karjääri treenerina jätkata. "Mis iganes edasi saab, loodan et järgmised 20 aastat on sama erilised kui eelmised 20 aastat. Suured tänud kõigile, kes mind sel teekonnal aitasid."

Oma Chelseas veedetud aja jooksul võitis Cole pea kõik võimalikud trofeed. Samuti oli ta osa Inglismaa kuldsest põlvkonnast, mängides koondises ühes David Beckhami, Wayne Rooney, Rio Ferdinandi, Paul Scholesi, Michael Oweni, Steven Gerrardi ja paljude teiste tähtedega.

"Olen olnud õnnega koos, et sain mängida oma ajastu parimate jalgpalluritega ja veelgi parem - ma saan paljusid neist oma sõpradeks nimetada. Chelseas karikate võitmine oli minu jaoks eriti oluline. Need mälestused elavad minuga igavesti. Tulevikku vaadates, tahan mänguga seotuks jääda. Tunnen, et mul on treenerina palju pakkuda. Minu suur kirg on oma kogemuste edasi andmise näol noorte pallurite aitamine, et ka nende unistused täituksid, nii nagu minu omad," lisas Cole.

Joe on kolmekordne Premier League'i ja FA karikavõitja ning kahekordne liigakarika ja superkarika võitja. Oma karjääri viimastel aastatel mängis ta USA tugevuselt teise liiga meeskonna TB Rowdies ridades.