Ronnie O'Sullivan.Foto: AFP/Scanpix
Spordivaria
13. november 2018, 16:06

Suur snuukrisõda! Ronnie O'Sullivanil on "diktatuurist" lõplikult kõrini: kas Woods, Federer, Messi ja Hamilton naudiks haisvaid kvalifikatsioone?

Snuukrimaailmas jätkub vaen viiekordse maailmameistri Ronnie O'Sullivani ja ülemaailmse snuukriföderatsiooni juhi Barry Hearni vahel. Kuna mehed omavahel ei räägi, siis loobitakse süüdistusi Twitteri vahendusel.

O'Sullivan on Hearniga aastate jooksul mitmeid tuliseid sõnavahetusi pidanud, kuid nüüd kisub asi kohati inetuks. Kõigi aegade parimaks snuukrimängijaks peetava O'Sullivani sõnul ei seisa Hearn sportlaste õiguste ja heaolu eest, vaid hoolib ainult rahast. Võistluskalender läheb üha tihedamaks ja tingimused kehvemaks. Eriliselt ajas O'Sullivani endast välja eelmisel kuul toimunud English Open, kus haises tema sõnul uriini järele.

"Seda kutsutakse diktatuuriks, mis on peidetud demokraatia taha," kirjeldas maailmameister Hearni juhtimisstiili. "Barry ei hooli snuukrist, teda huvitab vaid raha."

Hearn ei mõistnud, millest jutt käib: "Oleme Ronnie'le pakkunud võimalust osaleda mängijate koosolekutel ja oma vaateid selgitada. Ta on kohtumistest keeldunud. Usun, et see võtab Ronnie olemuse hästi kokku."

Kogu Twitteri-möll on võtnud pigem omapärase pöörde. Vestluses osalevad ka tavalised fännid, kellega O'Sullivan ka diskuteerib. Üks poolehoidja uuris ala elavalt legendilt otse: kas selliseks aruteluks pole paremat väljundit kui sotsiaalmeedia?

Ronnie O'Sullivan. Foto: AFP/Scanpix

"Temaga rääkimine on aja raiskamine. Kogu uus süsteem haiseb ja tegelikult ta teab seda isegi. Mitte kedagi ei huvita need arutelud, sest eesmärk on jätkata samamoodi," vastas O'Sullivan. Muuhulgas avaldas ta, et on Hearni Twitteri-konto vaigistanud ja seega ei näe ühtegi oponendi postitust.

Lõpuks jõudis O'Sullivan ringiga tagasi algusesse, selgitades, et ei taha osaleda pikkadel ja lohisevatel turniiridel, kus on tohutu hulk osalejaid ja väikesed eelarved. "Ma ei mängi raha pärast, vaid hoopis lõbu pärast. Kardan, et haisval areenil kolme mehe ja ühe koera ees mängida pole lõbus."

Ta jätkas: "Alati ei pea rääkima rahast. Tahan lihtsalt mängida suurepärastel areenidel, kus vastas on tippmängijad. Kas Tiger Woods, Roger Federer, Lionel Messi ja Lewis Hamilton naudiks haisvates oludes peetavaid kvalifikatsioone?"

42aastane Ronnie O'Sullivan on pika puuga maailma populaarseim snuukrisportlane ja tema kriitikale pole Barry Hearnil kuigi lihtne vastata, sest fännid hoiavad juba eos sportlase poolele.

O'Sullivan ise püsib jätkuvalt tippvormis ja võitis alles eelmisel nädalal Champion of Championsi turniiri. Tänavu oli ta parim ka Shanghai Mastersil.

Barry Hearn tegutseb lisaks snuukrile ka poksi ja noolemängu promootorina.

Tony Bellew ja Barry Hearn. Foto: Reuters/Scanpix