Eva-Lotta Kiibusel tuli Riias väga hästi välja lühikava.Foto: Erakogu
Talisport
13. november 2018, 16:14

Eva-Lotta Kiibus uisutas Riias elu parima lühikava

15aastane iluuisutaja Eva-Lotta Kiibus saavutas nädalavahetusel Riias peetud võistlusel Volvo Open 7. koha, lühikavas oli ta koguni viies.

Kiibus sõitis lühikava peaaegu veatult - üks kolmene hüpe ei tulnud välja kõige puhtamalt ja see tõi natuke miinust - ja parandas alles kaks kuud varem Itaalias püstitatud isiklikku rekordit nelja punktiga, kogudes  52,53 silma. Vabakavas tuli sisse mitu eksimust ning 90,80 punkti tähendas seal 9. kohta.

"Arvasin ette, et pärast nii head lühikava ei pruugi vabakava hästi välja tulla. Töötame selle nimel, et Eva-Lotta suudaks ühel võistlusel mõlemad kavad stabiilselt läbida. Püüame hästi esineda mõne nädala pärast peetaval Tallinn Trophyl," ütles Kiibuse treener Anna Levandi.

Riias osales 34 naist, kokku 143,33 punkti kogunud ja seitsmendaks tulnud Kiibus esindas Eestit ainsana. Võitis ungarlanna Ivett Toth 162,99 punktiga. Kiibuse isiklik rekord on oktoobri alguses Soomes kogutud 151,02 punkti, seal läks võistlus vastupidi - väga hästi tuli välja vabakava ja kehvemini lühikava.

Jäätantsus said Eesti esindajad Katerina Bunina ja German Frolov 124,43 punktiga eelviimase, 13. koha.