Malcolm Wilson.Foto: PA Images / Scanpix
WRC
13. november 2018, 19:06

Põnev otsus! M-Sport paneb kõik kaardid Ogier' peale

Autoralli MM-sari saab põneva lõpplahenduse juba sel nädalavahetusel, kui Austraalias selgub nii individuaalne kui ka meeskondlik tšempion. Mõlemas arvestuses püsivad tiitliheitluses kolm osapoolt.

Huvitava otsuse langetas M-Spordi meeskond: nende boss Malcolm Wilson tunnistas, et kõik panused pannakse individuaalsele karikale ehk Sebastien Ogier'le.

Prantslane läheb Austraaliasse MM-sarja liidrina, kuid edu Thierry Neuville'I (Hyundai) ees on vaid kolm punkti. Ott Tänak (Toyota) jääb belglasest omakorda 20 punkti kaugusele. Maksimaalselt võib iga sõitja teenida veel 30 punkti.

Võistkondlikus heitluses on M-Sport Toyotast maas 25 punktiga ja seal on laual veel järel 43 silma. Seega oleks Wilsonil võimalus minna jahtima kuldset duublit, kuid tema peamine eesmärk on vältida olukorda, et tiim mõlemast tiitlist ilma jääks.

"Võistkondlik tiitel on juba läinud. Paneme kõik ressursid sellele, et võidaksime sõitjate arvestuses. Kogu fookus on sinna suunatud," rääkis Wilson portaalile Motorsport.com.

Kolme mehe tiitliheitlus viimasel etapil on rallimaailmas haruldane, sest viimati juhtus see aastal 2003, kui tiitli nimel võitlesid Petter Solberg, Sebastien Loeb ja Carlos Sainz.

Järgmisel aastal kolivad Ogier ja tema kaardilugeja Julien Ingrassia Citroeni meeskonda. "Uskumatu, millisel moel saame Sebastieni ja Julieniga hüvasti jätta," ütles Wilson. "Rallisport on praegu paremas vormis kui kunagi varem."

MM-sarja üldseis

1. Sebastien Ogier (M-Sport) 204 punkti
2. Thierry Neuville (Hyundai) 201
3. Ott Tänak (Toyota) 181
4. Esapekka Lappi (Toyota) 110
5. Jari-Matti Latvala (Toyota) 102

Konstruktorite arvestus

1. Toyota 331 punkti
2. Hyundai 319
3. M-Sport 306
4. Citroen 214