Max Verstappen (sinises) ja Esteban Ocon (roosas) pärast pühapäevast tõuklemist.Foto: XPB/Scanpix
Vormel 1
13. november 2018, 20:48

Endine vormeliäss lajatab: Ocon tegi ajalooliselt ajudeta liigutuse! (3)

Vormelimaailmas kütab kirgi Esteban Oconi ja Max Verstappeni tüli. Tundub, et suurem osa kogukonnast on asunud Verstappenit kaitsma.

Olgu meenutatud, et ringiga maha jäänud Ocon sõitis Brasiilias Verstappenile 44. ringil tagant otsa ning põhjustas talle pirueti, mis langetas hollandlase esikohalt teiseks. Samal kohal ta võidusõidu ka lõpetas. Pärast võistlust tõukas pettunud Verstappen Oconi mitu korda.

BBC kolumnistina töötav endine kuningliku sarja piloot Jolyon Palmer tegi Oconi manöövri maatasa, nimetades seda üheks kõige rohkem ajudeta liigutuseks, mida ta vormel 1 sarjas näinud on. Palmeri sõnul tõestas eelmine nädalavahetus, et Ocon ei väärigi järgmiseks hooajaks kohta üheski meeskonnas.

35 vormel 1 etapil osalenud 27aastase Palmeri arvates näitas Ocon, et tal puudub Verstappeni vastu igasugune austus. "Kas ta oleks sama manöövri teinud Lewis Hamiltoni vastu? Kindlasti mitte. Oleks ta sama teinud Sebastian Vetteli vastu? Kahtlen," arutles ta.

Max Verstappen (sinises) ja Esteban Ocon (roosas) pärast pühapäevast tõuklemist. Foto: XPB/Scanpix

Palmer ei kahtle, et kahe noorte mehe rivaliteet läheb tagasi 2014. aastasse, mil Ocon võitis vormel 3 Euroopa meistrivõistlused, Verstappen oli kolmas. Ka seal toimus neil omavahelist puksimist.

"Toona võitis Ocon, kuid ometi teeb hoopis Verstappen praegu suuri tegusid. Ocon jääb seevastu üsna kindlalt järgmiseks aastaks lepinguta. Frustratsioon viis ta sinnani, et kaotas konkurendi vastu igasuguse austuse."

Ka võistluse järel toimunud tõuklemises võttis Palmer selgelt Verstappeni poole, nimetades hollandlasele määratud karistust ühiskondliku töö näol tobedaks.