Branko Mirkovic.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
13. november 2018, 22:18

Kairys ja Kitsing kiitsid Kalevi meeskonnatööd, Mirkovicil võimas statistika

Kui pärast allajäämisi Saraatovi ja Riia meeskondadele tundus, et BC Kalev/Cramol hakkab sel hooajal Ühisliigas minema nagu alati, siis järgnes edu Krasnodaris ning täna murti koduses Kalevi hallis ka 80:77 maha Poola klubi Zielona Gora Stelmet.

Küllalt kinnises kaevikusõjas oli tegemist tõelise töövõiduga, Kalev on seitsmest mängust nüüd võitnud kolm ja tõusti play-off-kohale, seitsmendaks! "Olen väga õnnelik oma meeskonna üle! Jäime alguses taha, tulime mängu tagasi, igaüks andis suure panuse, olime lõpus väsinud, aga suutsime ikkagi vastu pidada," kiitis Kalevi peatreener Donaldas Kairys.

Tõepoolest, väga ühtlane ja hea rünnakuga Stelmet asus kiirelt juhtima 21:10, ent võõrustajad võtsid tasapisi järele. Järgnes ülitasavägine heitlus, kuni lõpu eel viskasid külalised kuus punkti järjest ja pääsesid ette 75:69. Ent Kalev ei andnud alla ning Kristjan Kitsingu vabavisked lõpetasid pool minutit enne lõppu 9:0 spurdi seisuks 78:75. Kui külaliste kolmene seitse sekundit enne lõppu rõngast välja keeras, oli mäng tehtud.

"Täielik meeskonnatöö," lausus Kitsing rahulolevalt. "Algus ehmatas natuke, miinus kümme oli liiga palju. Aga panime time-out’i ajal asjad paika, kontrollisime lauda ja tulime mängu tagasi. Kui ka lõpu eel taha jäime, ei mõelnud keegi, et rong on läinud. Kui neljas veerand läbi saab, siis vaatame, palju seis on!"

Kairys noogutas, et Ühisliigas esitati mõnegi varasema mänguga võrreldes hoopis parem kaitsepartii. "Jah, Zielona Gora tegutseb rünnakul väga organiseeritult, neil on palju relvi, head mehed korvi all ja kaugemal. Aga meie meeskondlik kaitse toimis."

Külaliste juhendaja Igor Jovovici hinnangul said neile saatuslikuks pallikaotused (18) ja Kalevi valitsemine ründelauas (sealt noppisid kalevlased 19 palli). "Niimoodi on väga raske võita, ometi olime viimaste sekunditeni mängus. Alustasime hästi, kuid seejärel ei järginud me enam oma mänguplaani. Sel tasemel võitmiseks tuleb tegutseda targemini," tõdes Jovovic.

Kalevit vedas taas kord palju, 37 minutit mänginud 36aastane Branko Mirkovic, kes kogus 18 punkti, 6 lauapalli, 8 korvisöötu ja 4 vaheltlõiget! 6 pallikaotust on selle juures täiesti andeksantavad.

Kalev peab järgmise mängu juba pühapäeval, kohtudes Peterburis sealse Zenitiga, kel praegu tabelis kolm võitu ja kaks kaotust.

Ühisliiga

Kalev/Cramo – Zielona Gora 80:77

Kalev: Mirkovic 18, 6 lp, 8 rs, 4 vl, Lewis 15, 9 lp, Lucas 14, Lynch 13, 8 lp, 3 bl, Salaš 7, Kangur 6, Kitsing 4, Jõesaar 2, 8 lp, 6 vl (!), Sokk 1.

Zielona Gora: Starks 17, 3 rs, Planinic 17, Sokolowski 11, 3 vl, Sakic 8, DeVoe, Zamojski 6, Savovic 5, 6 lp, Hrycaniuk 5, Koszarek 2.

Turniiritabel: CSKA, Himki 7-0, Unics 5-1, Zenit 3-2, Lokomotiv-Kuban, Astana 3-3, Kalev 3-4, Avtodor, Zielona Gora 2-3, Nižni Novgorod, Parma 2-4, Jenissei 2-5, Tsmoki 1-5, VEF 1-6.