Ádám Nagy (nr. 8) Karol Metsaga palli pärast võitlemas. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
14. november 2018, 12:00

ÕL BUDAPESTIS | Ungari poolkaitsja: ma ei taha kuulda seda neljanda koha juttu

Kaks aastat tagasi mängis Ungari jalgpallikoondis Prantsusmaal toimunud EMil, ega kaotanud alagrupis Islandi, Portugali ja Austria vastu kohtumistki. Kaheksandikfinaalis tuli neil siiski alla vanduda Belgiale ning pärast seda on madjaritemaal sisuliselt kõik allamäge läinud. 

2018. aasta MM-valiksarjas suudeti kaotada näiteks Andorrale ning punkte kaotati ka Fääri saarte vastu. Enne viimast vooru oli võimalik, et nad langevad alagrupis üldsegi neljandaks, jällegi Fääride selja taha. Nii siiski ei juhtunud, sest Daniel Böde 81. minuti värav päästis ungarlaste au. 

Väga palju paremaks pole asjad läinud ka Rahvuste Liigas, kus madjaritel on kirjas võit, viik ja kaks kaotust. Neljapäeval Eesti vastu päästaks Ungarit krahhist vaid võit, sest vastasel juhul valitseb nende jaoks endiselt oht "mudaliigasse" kukkuda. 

Itaalia kõrgliigaklubi Bologna ridadesse kuuluv Adam Nagy ei soovinud kodumaa meediale tehtud pressikonverentsil võimalikku väljalangemist arutada. "Ma ei taha kuulda seda neljanda koha juttu," vahendav Nemzetisport poolkaitsja sõnu. "Peame jääma positiivseks ning minema nendes kahes kohtumises kuue punkti järele."

Ungarlased teavad, et nende viimase kahe aasta vorm (4 võitu, 2 viiki, 11 kaotust) on poolehoidjad vihale ajanud ning Nagy tahab väga fännide usku koondisesse taastada. 

"On väga tähtis, et leiaksime taas üles selle sideme mängijate ja fännide vahel, mis pärast EMi on kahjuks katkenud," jätkas ta. "Eelmises kohtumises [Eestiga tehtud 3:3 viik - K.J] tulid kõik kolm vastaste väravat meie enda kehva keskendumise pealt. Kui oleme väljakul ühise asja eest väljas ning toetame teineteist, siis suudame kindlasti taolisi tulemusi edaspidi vältida."

Ungari ja Eesti C-liiga kohtumine toimub Budapestis neljapäeval kell 21.45. Kaotuse korral langeks Eesti D-liigasse,  viigi või võidu korral selgub väljalangeja viimases voorus kui Eesti kohtub Kreekaga ning Ungari kodus Soomega. Õhtuleht on mõlemat Eesti koondise kohtumist kohapeal kajastamas.