Mattias Käit (vasakul) hooajale eelnenud kontrollkohtumises Lyoni vastu. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
14. november 2018, 13:27

Mattias Käidi koduklubi palkas maailmakuulsa peatreeneri (1)

Eesti jalgpallikoondislase Mattias Käidi tööandja Fulham vahetas peatreenerit. Slaviša Jokanovic vallandati, tema asemele palgati Claudio Ranieri.

Jokanovici juhendamisel läks tiimi hooaja algus täielikult aia taha. Viimati õnnestus Inglismaa kõrgliigas võita 26. augustil, kui jagu saadi Burnleyst. Praegu on käisil koguni kuuemämguline kaotusteseeria ja viie punktiga ollakse tabeli viimasel real. 

67aastane Ranieri töötas viimasti Inglismaal Leicester City peatreenerina ja 2016. aastal võideti üheskoos üllatuslikult meistritiitel. Itaallase senine karjäär on kirju: ta on juhendanud Cagliarit, Napolit, Fiorentinat, Valenciat, Madridi Atleticot, Chelseat, Parmat, Juventust, Romat, Milano Interit, Monacot, Kreeka koondist, Leicesteri ja Nantes'i.

Claudio Ranieri. Foto: Reuters/Scanpix

Loodetavasti muudab peatreeneri vahetus ka 20aastase Käidi staatust. Seni pole ta üheski ametlikus matšis põhimeeskonna eest väljakul käinud. Küll aga tegi endine levadialane kaasa suvistes kontrollkohtumistes, kui tegutses Fulhami tipuründajana. Kokkuvõttes ei andnud Jokanovic eestlasele eriti võimalusi, kuid Käidi leping kestab veel 2019. aasta suveni.

Sel sügisel vigastusega maadelnud poolkaitsja on tänavu ka U23 tiimi eest teinud kaasa vaid ühes kohtumises, kui augustis viigistati Manchester Unitediga.

"Olukord on suhteliselt segane," rääkis Käit septembri alguses Eesti ajakirjanikele. Ta tunnistas, et on klubi juhtidega põgusalt rääkinud, kuid kasu sellest pole olnud. "Ei saa aru, mida nad soovivad või ootavad."

Fulhamil on võimalus Käidiga lepingut veel aasta jagu pikendada.