Joel Bolomboy veidi rohkem kui aasta tagasi Utah Jazzi särgis.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
14. november 2018, 18:06

Putin rõõmustas CSKAd ja andis Ukraina passiga korvpallurile Venemaa kodakondsuse

Moskva CSKA korvpallimeeskond sõlmis juba kolm kuud tagasi lepingu varem NBAs mänginud 206 cm pikkuse Joel Bolomboyga, ent saab alles nüüd hakata teda üles andma Euro- ja Ühisliigasse. Põhjus on lihtne, oodati mehele Venemaa kodakondsuse andmist. Ning president Vladimir Putin tegi eile CSKA-le selle kingituse.

Asi on lihtne, venelasena üles antud mängija ei lähe välismängijate limiidi alla. 1994. aastal Donetskis venelannast ema ja kongolasest isa peres sündinud Bolomboy taskus oli seni ainult Ukraina pass. Tema pere sõitis poisi varases nooruses USAsse, kus Bolomboy üles kasvas ja korvpalluriks sirgus. Ta pidas aastatel 2016-2017 kokku 20 mängu Utah Jazzi ja Milwaukee Bucksi eest, kuid suurema osa ajast veetis G-liigas, kus tegi palju kaksikduubleid.

2014. aastal kutsus Bolomboyd enda MM-koondisse Ukraina, kuid siis segas mängumeest vigastus ning hiljem ta enam kutset vastu ei võtnud.

Nüüd pole tal ühtki takistust Venemaa koondise esindamisel ning ta võib teha debüüdi juba eelseisvas MM-valikmängude "aknas". Igatahes lülitas koondise peatreener Sergei Bazarevitš ta juba oktoobris, kui kodakondsuse saamise protsess oli alles pooleli, esialgsesse nimekirja.

Bolomboy ise on kõigeks valmis. "Olen Venemaa kodakondsuse saamise üle tõeliselt õnnelik, olen uhke saada suure maa, kust mu pere pärit on, osaks. Tahan tänada klubi presidenti Andrei Vatutinit ja kõiki teisi, kel oli protsessis oma roll. Teen kõik võimaliku, esindamaks Venemaad ja CSKAd parimal moel," rääkis mustanahaline korvpallur CSKA pressiteate vahendusel.