Cosimu Inguscio.Foto: MLSZ | Micheller Szilvia
Jalgpall
14. november 2018, 17:51

ÕL BUDAPESTIS | Heaks võmmiks ristitud abitreener: ma tänan komplimendi eest

Ungari jalgpallikoondis läheb homme oma koduplatsil vastamisi Eestiga. Madjarite jaoks on kohtumine tavapärasest veidi erinev. Kuna nende peatreener Marco Rossi on juhendamiskeelu all, hoiab itaallase asemel platsi ääres korda tema kaasmaalasest abiline Cosimu Inguscio. 

"See on lihtsalt järjekordne mäng. Olen Marco [Rossiga] koos töötanud enam kui 200 kohtumises ning seekord peame lihtsalt niimoodi istuma. Aga see ei tähenda, et see midagi mängu juures muudaks," sõnas Inguscio pressikonverentsil Ungari meediale. 

"Mängijad teavad, mida nad tegema peavad ning selles plaanis pole midagi uut. Oleme saanud kohtumiseks hästi valmistuda."

Enne Ungari koondist töötasid Rossi ja Inguscio üheskoos Budapesti Honvedis ning ühes ammuses intervjuus kirjeldas Gergö Nagy abitreenerit kui "head võmmi". Nüüd tuletati seda itaallasele ka meelde, kes ammuses kommentaaris midagi halba ei näe. 

"Loomulikult oleme [Rossiga] erinevad inimesed ja meil on erinevad iseloomud. Ütlus, et tema on halb võmm ja mina hea ei tähenda, et üks oleks automaatselt parem kui teine," leidis ta.

"Muidugi ma tänan selle komplimendi eest, kuid nende 200 kohtumise jooksul oleme Marcoga õppinud teineteist täiendama ning see on mu töö ka siin ja praegu," sõnas itaallane.

"Meie läheme mõlemast kohtumisest kuut punkti võtma. Me oleksime pidanud ka Tallinnas võitma, aga tegime ise liiga palju vigu. Peame need kõrvaldama, sest eestlased ei anna meile kerget lahingut, kuna ka nemad ei soovi nõrgemale tasandile kukkuda."