Kahevõistleja Kristjan Ilves.Foto: Aldo Luud
Talisport
14. november 2018, 17:59

Kristjan Ilves: treenimisest hakkab natuke villand saama

"Kuus kuud on kõvasti tööd tehtud, treenimisest hakkab natuke villand saama," tunnistab kahevõistleja Kristjan Ilves.

Õnneks ei pea ta enam kaua ootama, MK-sari algab juba vähem kui kahe nädala pärast Soomes Rukal, kus on kavas individuaalne suure mäe võistlus (24.11.) ning meeskonnavõistlus (25.11.). Möödunud aastal naasis Ilves sealt 12. kohaga, kuid tänavu avaetapiks suuri eesmärke ei sea.

"Võtame esimest etappi suht rahulikult. Lähme mitte üle forsseerima, pigem hoiame tagasi, et tervis seal põhjas säiliks. Kindlasti annan endast parima, aga suuri ootusi pole," sõnas Ilves video vahendusel, mida näidati tänasel Otepää MK-etappide pressiüritusel.

"Ruka mägi on väga omamoodi. Üldiselt on seal hästi tuuline. Kuna on hooaja algus, siis on paljude hüppevorm tagasihoidlik või ebakindel. Head hüppemehed on seal alati eelisolukorras. See on terve elu olnud üks minu lemmiketappe."

Ta lisas, et hüppevorm on võrreldes suvega paremaks läinud. "Olen viimaste trennidega enekindluse ja hea hüppefiilingu üles leidnud. Kindlasti saaks paremini, aga natuke on veel aega timmida. Suusavorm, usun, on tugev keskmine. Eks esimesed võistlused näitavad."