2014. aasta Spordi KongressFoto: Mari Luud
Spordivaria
15. november 2018, 17:47

JÄRELVAADATAV | Eesti Spordi Kongressil üritatakse parandada laste liikumisharrastusi

Täna toimus Paides IX Eesti Spordi Kongress, kus spordirahvas tegi ettepanekuid laste liikumisharrastuse edendamiseks ning tutvustas Team Estonia kontseptsiooni. Õhtuleht näitas üritust otsepildis.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul sõltub laste ja noorte liikumisharrastuse edendamise õnnestumisest pikas perspektiivis Eesti rahva tulevik. „Meie mure Eesti inimeste tervise üle on sügav. On viimane aeg, et veel jõulisemalt sekkuda ja meie näeme, et muutused saavad alguse uutest põlvkondadest. Laotakse ju tervisele ja tervislikele eluviisidele alus just lapsepõlves. Seetõttu on ka meie spordikongress tervema Eesti nimel pühendatud suuresti just laste ja noorte liikumisele ning koolispordile. Muidugi käsitleme kongressil ka tippsporti – sportliku rahva loomulik osa on spordikangelased ja eeskujud, kes on valmis maailma kangelastega rinda pistma. Oma riigi tutvustamine maailmale, seistes olümpiamängude poodiumi kõrgeimal astmel, on ülev ja hindamatu emotsioon,“ ütles Sõõrumaa.

„Füüsiliselt aktiivne rahvas on kestlik ja terve rahvas,“ ütles kultuuriminister Indrek Saar. „Liikumisharrastuse edendamisel oleme eesmärgiks seadnud, et aastaks 2030 oleme jõudnud Põhjamaade tasemele ehk regulaarselt liigub umbes 2/3 elanikkonnast. Järgmiseks teen ettepaneku keskenduda kahe olulise eesmärgi saavutamisele. Esiteks peab igale Eesti lapsele olema tagatud tervislik arengukeskkond ja võimalus saada head liikumisharjumused kaasa juba koolist. See eeldab laiapõhjalist koostööd riigi, spordiorganisatsioonide, kohalike omavalitsuste, koolide ja lastevanemate vahel ning üldist teadlikkuse tõstmist ühiskonnas. Teine oluline eesmärk liikumisharrastuse edendamisel on meie eeskujud ja tipud, mistõttu oleme ellu kutsunud Team Estonia käivitamise. Selleks oleme leidnud järgmiseks neljaks aastaks vahendeid 8 miljoni euro ulatuses, et alates järgmisest aastast senisest enam toetada andekaid noorsportlasi, sportmängude koondisi ning luua regulaarse toetuse andekatele mitteolümpiaalade sportlastele, mis praeguseni on puudunud,“ lisas Saar.

Otseülekanne algab kell 10.30