Eesti koondislased mänguhoos.Foto: Sulev Lokk / Eesti Invaspordi Liit
Spordivaria
15. november 2018, 17:33

Täiendatud kell 17.33, Eesti koondis võitis ka finaali!

HURRAA: ratastoolicurlingu võistkond pääses MM-finaalturniirile! (1)

Helsingis peetud ratastoolicurlingu MM-valikturniiril võitis Eesti koondis esikoha ja kindlustas sellega pääsu finaalturniirile!

Esmalt oli seitsmeliikmelises alagrupis vaja jõuda kolme parema sekka ning sellega said neli võitu noppinud eestlased täpselt hakkama. Veerandfinaalis alistati Rootsi 9:6. Otsustav spurt tehti mängu keskel, kui 1:3 kaotusseisust võideti neljas voor 4:0 ja kohe seejärel ka viies voor 3:0.

Poolfinaalis teise alagrupi võitnud Lätiga enam nii suurt pinget polnud, sest tolle mängu kaotamise järel jäänuks üks võimalus veel alles - valikturniirilt pääseb edasi kolm paremat. Ent eestlased hoidsid terve mängu jooksul initsiatiivi, ei jäänud kordagi kaotusseisu ning viimase vooru võitmine tõi kokkuvõttes 4:3 võidu!

Teises poolfinaalis alistas Slovakkia Soome 9:5. Täna pärastlõunal peetud finaalis seni kaotuseta Slovakkiaga sisulist tähendust polnud, sest mõlemad võistkonnad om peamise eesmärgi saavutanud (omavahel kohtuti alagrupis, siis võitis Slovakkia 7:5). Ent magus oli 7:3 revanš ikkagi. Kolmanda koha mängus alistas Läti Soome ja teenis samuti finaalturniiri pileti.

Eesti koondise koosseisu kuuluvad Signe Falkenberg, Mait Mätas, Andrei Koitmäe, Ain Villau ja kapten Viljar Villiste, peatreener on Erkki Lill ja abitreener Sulev Lokk. MM-finaalturniir peetakse järgmise aasta märtsis Šotimaal 12 võistkonna osavõtul. Seal jagatakse ka 2022. aastal toimuvate Pekingi paraolümpiamängude kvalifikatsioonipunkte.