Eesti koondislased Rosemary Rits (vasakult), Mailis Pokk ja Janeli Lilleallik.Foto: Imre Klaasen / Eesti Korvpalliliit
Korvpall
15. november 2018, 16:53

Korvpallinaiskond võõrustab laupäeval Valgevenet

Eesti naiste korvpallikoondis kohtub Euroopa meistrivõistluste valikmängus laupäeval Valgevene naiskonnaga. Vaatamata Maaja Bratka ja Merike Andersoni eemalejäämisele on naiskond optimistlikult meelestatud. 

Koondise kapten, Prantsusmaa klubi Landes Basketi mängija Mailis Pokk usub, et laupäeval kell 17 tehnikaülikooli spordihoones algav mäng tähendab kogu naiskonnale väljakutset. "Kindlasti läheme koduväljakul aastale võidukat punkti panema. Et kaks meie põhimängijat on vigastusega väljas, kujutab see mäng meie kõigi jaoks proovikivi. Suur roll on taas kord noortel, kes saavad hea võimaluse enda tõestamiseks," rääkis Pokk korvpalliliidu pressiteate vahendusel.

Võtmekohaks on tema hinnangul mängujoonisest kinnipidamine ja agressiivsus. "Eelmises mängus tulid valgevenelannad väga agressiivselt peale ja me polnud selleks valmis. Peame alustama ise jõulisemalt. Kiirus ja nahaalsus on meie trumbid," analüüsis Pokk.

Oktoobrikuu Eesti-Läti ühisliiga parimaks mängijaks valitud Annika Köster on valikmängu eel põnevil: "Eesti-Läti liigas oleme Tallinna Ülikooliga sel hooajal mänginud valdavalt noorte võistkondade vastu. Laupäevane vastane Valgevene on hoopis teisest klassist. Nad käisid ikkagi Rio olümpial. Ootan põnevusega, kuidas nende kahemeetriste naiste vastu hakkama saan. Oleme valmis ja läheme lahingut andma!"

Koos Türgi, Poola ja Valgevenega tugevasse B-alagruppi kuuluv Eesti on senised neli kohtumist lõpetanud kaotusega. Valgevene asub kolme võidu ja ühe kaotusega hetkel Türgi järel teisel positsioonil. Alla on nad vandunud vaid alagrupi liidrile.

Esimeses omavahelises mängus said valgevenelannad koduväljakul Eesti naiskonnast jagu 80:63. Kogenud Anderson oli toona eestlannade edukaim 22 punktiga.

Kodumängule järgneb 21. novembril võõrsil kohtumine Poolaga naiskonnaga, kellele jäädi koduväljakul alla 68:87.