Jüri Vipsi vormel.Foto: Twitter / @MarcusSimmons54
Auto-Moto uudised
15. november 2018, 17:57

Red Bulli värvides debüteerinud Vips: ma pole karjääri jooksul varem nii palju oma kiivrisse karjunud kui sel sessioonil

Hiljuti Red Bulli noortetiimiga liitunud vormelipiloot Jüri Vips lõpetas tänase treening- ja kvalifikatsioonipäeva Macaus Guia ringrajal vastakate tunnetega. 

Macau GP ehk vormel 3 MMi esimesel vabatreeningul sõitis ta debütandina välja 3. aja, kuid rammis ka seina ning vigastas oma masina vasakut tagumist velge ja rehvi. Paar tundi hiljem toimunud esimeses kvalifikatsioonis sai Vips kirja 11. aja.

"Avarii tõi mind maa peale tagasi," lausus eestlane väljaandele Motorsport. "Mõnes mõttes on hea, et vea nii vara ära tegin ja piiri üles leidsin. Tõsi, teistele tiimist see viga nii palju ei meeldinud, sest nad olid mul palunud rahulikult võtta ja mitte seina sõita."

Päeva lõpus jagas Vips oma emotsioone Instagramis: "Milline ringrada!? Väga frustreeriv avapäev, sest mul oli potentsiaali juba esimeses kvalifikatsioonis kiireim ringiaeg sõita hoolimata sellest, et panime alla kaks, mitte neli tutikat rehvi.

Aga kõigil kaheksal ringil mind kas blokeeriti või lehvitasid kohtunikud punast lippu, seega tuleb leppida 11. kohaga. Arvan, et pole karjääri jooksul varem nii palju oma kiivrisse karjunud kui sel sessioonil. Esimesel vabatreeningul olin kolmas, ma ei usu, et mõni teine Macau kollanokk saab sama öelda. 

Loodan väga, et homme ei saja vihma, sest võitlen kindlasti esikoha eest, kui saan raja segamatult läbida. Ootan juba homset, et saaks tagasi sellele vingele ringrajale!"


Esimese vabatreeningu ajad:


Esimese kvalifikatsiooni ajad:

Ralf Aron kaotas Ticktumile 1,7 sekundit ja oli tänases kvalifkatsioonis 18.

Homme on Macaus kavas teine vabatreening ja kvalifikatsioon, võidusõit toimub pühapäeval.