Konstantin Vassiljev.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
16. november 2018, 01:55

ÕL BUDAPESTIS | Konstantin Vassiljev: me ei pea seda kaotust kellegi kaela panema

Eesti koondise poolkaitsja Konstantin Vassiljevi arvates vajutas ungarlaste kiire avavärava mängule väga suure pitseri. 

"Esimene faktor on see, et nemad lõid esimesena, kuigi pidime meie. See kindlasti mõjutas," sõnas Vassiljev pärast 0:2 kaotusega lõppenud kohtumist Eesti ajakirjanikele. "Kahju, et samasugune olukord oli kaks minutit varem ka meil, aga siis löödi hoopis meile."

"Kodumeeskond tundis ennast mugavamalt ja nende mäng sujus paremini kui meie oma. Kahjuks hakkasime pikka palli mängima ja meil ei õnnestunud ründemängu sellega kõige paremini ehitada. 0:1 on selline seis, kus võib kõike juhtuda. Teise poolaja alguses tegi Mihkel Aksalu suurepärase tõrje, aga kahjuks ehitasime omale teise värava ja siis oli raske tagasi tulla," jätkas ta. 

"Me ei leidnud õigeid käike. Oleksime pidanud otsima rohkem sööte nurkadesse ja äärtesse. Mänguväljakut pikendama, et nende kaitsjad oleksid ka joosta saanud. Aga seda me ei suutnud ja jäime tihti ise surve alla.  Kusjuures ei saa öelda, et Ungari lõi palju momente, esimesel poolajal pigem ehitasime meie neile paar korda. Aga meie vigadest tulid nende võimalused. Ungari oli natukene konkreetsem ja tugevam."

Ungari vastu tegi Eesti palju rumalaid eksimusi. Vassiljevi sõnul vahel lihtsalt nii juhtub. "Mõnikord juhtub. Me ei pea seda kaotust kellegi kaela panema. Kõik andsin endast parima. Meil oli enesekindlust vähem kui Tallinnas ja me ei suutnud oma mängu mängida. Kui oleksime esimesena löönud, oleks võinud olla teistsugune mäng ja äkki räägiksime teistsuguse tujuga kui praegu," leidis poolkaitsja. 

"Meie alagrupivastased ongi natukene kõrgema klassika kui meie. Rääkisime algusest peale, et headel päevadel võime neilt punkte röövida - nagu Tallinnas juhtus - aga kui on kehvem päev, siis pole midagi teha."

Küll ei tasu tema sõnul hakata praegu spekuleerima, kas sobiks D-liiga meile järgmisel Rahvuste liiga turniiril paremini. "Selleni on liiga pikk periood, et sellest rääkida. Keskendume parem järgmisele mängule ja siis mõtleme, mis hakkab järgmisel aastal saama," sõnas Vassiljev. 

"Kindlasti ei saa me nelja kaotuse ja ühe viigiga rahul olla, aga mingit draamat või katastroofi pole. Peame lihtsalt töötama. Meie noortejalgpall peab tooma uusi nimesid ja koondis peab arenema. Kahjuks pole meil 50 mängijat, kelle seast valida ning et peatreeneril oleks hea peavalu, et keda võtta. Praegu ongi pigem see seltskond, mis meil on. Välja arvatud need, kes on vigastatud. Peame kodus omale reserve otsima ja mõtlema positiivselt," sõnas poolkaitsja lõpetuseks.