Madis Vihmann duellis Adam Szalaiga. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
16. november 2018, 02:12

ÕL BUDAPESTIS | Eesti parimat võimalust omanud Vihmann: rõõmustada veel ei jõudnud

Eesti jalgpallikoondise keskkaitsja Madis Vihman sai 0:2 kaotusmängus Ungari vastu korraliku kooli, sest pidi 90 minutit ohjeldama Bundesligas pallivat Adam Szalaid. 

Kuigi Madridi Reali akadeemias pallinud Szalai sai oma värava ikkagi kirja, ei sündinud see tabamus Vihmanni tegemiste või tegemajäämiste tõttu. Florakas sai Hoffenheimi ründetuusaga üldiselt hakkama ning see valmistas ka talle endale head meelt. 

"Ei usu, et [mul on karjääris] raskemaid mänge olnud, aga tundsin kohe algusest, et midagi pole kontrolli alt väljas ja kõik on väga hästi. Selline jõukohane," sõnas Vihmann pärast mängu. 

Kohe kohtumise alguses oli keskkaitsjal suurepärane võimalus Eesti juhtima viia, kuid vastaste väravavaht Denes Dibusz oli samuti oma ülesannete kõrgusel. Värava ees lahti jäänud palli ei õnnestunud jätkuolukorras üle väravajoone koksata ka Siim Lutsul. Nurjunud olukord florakat liigselt kummitama ei jäänud. "Rõõmustada ei jõudnud, aga väga hea šanss jäi löömata," sõnas ta. 

Ragnar Klavani, Karol Metsa, Nikita Baranovi ja Enar Jäägeri puudumisel olid Vihmannil täita suured kingad, kuid suuremat survet ta seetõttu endal ei tundnud. "Lähen väljakule kui Madis Vihmann ja mängin nii, kuidas oskan ning annan endast kõik," sõnas kaitsja, kes moodustas tagalapaari vana partneri Joonas Tammega. "Meil on olnud häid aegu, seega oli hea meenutada."