Michael Johnson 2013. aastal.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
16. november 2018, 14:58

Jooksulegend Michael Johnson sai insuldi: hakkad mõtlema oma lähedastele, kas mu naine peab minu eest elu lõpuni hoolitsema? (6)

"Mul pole olnud südameprobleeme, ma ei suitseta, ma ei söö rämpstoitu, ma tegin trenni, kui see juhtus. Ma olin alguses väga vihane, sest tundsin, et olen kõike õigesti teinud ning palju ohverdanud, aga miks see kõik minuga juhtus?" Niiviisi mõtles endine 200 ja 400 meetri jooksu maailmarekordimees Michael Johnson, kes sai augustis 50aastasena insuldi. 

Johnson, kelle 200 meetri rekord püsis 12 aastat ning 400 meetri tippmark pidas vastu lausa 17 aastat, andis Briti meediale avameelse intervjuu, kus rääkis oma üleelamistest ja mõtetest. 

"Esimene küsimus, mis pähe tuleb: "kas ma paranen sellest? Kas ma saan kunagi veel kõndida? Kas ma suudan püsti seista?" Kõige hirmuäratavam on see, et arstid ütlevad, et vastust pole. Ainult aeg annab aru. Ma olin heas füüsilises vormis, nii et nad ütlesid, et mu võimalused on paremad, aga nad ei andnud mulle kindlat vastust. See oli väga hirmus. Hakkad mõtlema oma lähedastele - kas mu naine peab minu eest elu lõpuni hoolitsema? Kas ma jään ratastooli? Kas ma suudan duši all püsti seista?" rääkis Johnson enda tunnetest. 

Johnson oli kunagi maailma kiireim mees, kuid pärast terviseriket võttis haiglakoridori läbimine tal aega 15 minutit. 

"See ei heidutanud mind. Ma läksin tagasi oma palatisse ja ütlesin abikaasale, et paranen täielikult ja kiiremini, kui keegi varem!"

Kui Johnson sai teraapiasse, hakkasid asjad paremuse poole minema. Ta võttis endale selge sihi.

"Sain aru, et ainus asi, mis minu ja paranemise vahel seisab, on minu oskus keskenduda ja läbi valu töötada.

Johnson võitis oma ülieduka karjääri jooksul neli OM-kulda ning tuli kaheksa korda maailmameistriks. Tema tiitlivõistluste medalikapis on ainult kuldmedalid.