Saksamaa väravavaht Manuel Neuer pärast matši Venemaa vastu. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
16. november 2018, 15:30

HÄMMING! Saksamaa jalgpallifännid pöörasid koondisele selja

Eile toimus Leipzigis jalgpallimatš, mis sisult võiks olla intrigeeriv: kohtusid Saksamaa ja Venemaa. Viimaste eest tuli algkoosseisus väljakule ka 2016. aastal Venemaa passi saanud endine Saksamaa koondislane Roman Neustädter.

Saksamaa võitis 3:0, aga pärast matši ei räägita ainult väljakul toimunust, vaid fookuses on ka tühjad tribüünid.

Tühi on muidugi ülepingutatud väljend, sest tegelikult oli kohal 35 288 pealtvaatajat, kuid nende vahele mahtus ka 7000 tühja tooli. Ajaleht Bild märgib, et tegemist on väga ebatavalise juhtumiga, sest koondisemängud on sakslaste hulgas alati au sees olnud. Tõsi, eile oli nn sõpruskohtumine, kuid Venemaa peaks pärast suvist MMi olema siiski atraktiivne vastane.

Aga just MMil näitas Saksamaa uskumatult mannetut mängu. Võimalik, et nüüd nähakse tribüünidel selle järelvõnkeid. Ka kohal olnud pealtvaatajad istusid pigem vaikuses ning meeleolu oli Saksamaa standardeid arvestades nullilähedane.

„Mõtlesin juba, et mängime ujulas,“ võttis 23aastane kaitsja Joshua Kimmich toimunu tabavalt kokku.

Bildi andmetel on kohalik jalgpalliliit juba otsustanud, et tulevikus peetakse matše väiksematel staadionitel. Esmaspäeval toimub Rahvuste liiga matš Hollandi vastu siiski 54 000 pealtvaatajat mahutaval Gelsenkircheni areenil. Õnneks asub Ruhri piirkonna linn üsna Hollandi läheduses ning kahe riigi fännide peale kokku loodetakse siiski täismaja.