Petter Northug.Foto: VEGARD WIVESTAD GRƘTT/Grott / BILDBYRAN
Talisport
16. november 2018, 18:19

Northugi hooaeg algas krahhiga, Johaug naasis muljetavaldavalt

Norra suusatajad peavad sel nädalal katsevõistlusi, et selgitada sportlased, kes riiki tuleval nädalal esimesel MK-etapil esindavad. 

Täna olid kavas klassikaetapid, naistel 10 ja meestel 15 kilomeetrit. Heas hoos oli dopingukaristusest vabanenud Therese Johaug, kurikuulsa Petter Northugi hooaeg algas krahhiga. 

Kahekordne olümpiavõitja ja 13kordne maailmameister Northug diskvalifitseeriti, sest juba võistluse esimestel meetritel kasutas ta ilmselgelt uisusammu. Suurmeister nõustus kohtunike otsusega: "See oli ainuõige otsus, patustasin tegelikult mitmes kohas," sõnas ta ja lisas, et "see juhtus kogemata."

Sellele vaatamata polnud Northug kõrges mängus. Norra meedia andmetel sai ta esialgu aja kirja, kuid ta oli alles 20. ning kaotas võitjale Didrik Tönsethile üle kahe minuti. 

Tönsethi järel teenis teise koha Emil Iversen (+12,4), Sjur Röthe (+29,3) ja Martin Johnsrud Sundby (+37,5) ees.

Naiste 10 km distantsil näitas võimu Johaug, kes oli pärast pikka dopingukaristust esmakordselt rajal. Ta edestas Ingvild Flugstad Östbergi 23,9 ja Kari Öyre Slindi 59,8 sekundiga. 

"On meeliülendav tunne olla tagasi murdmaasuusatamises. Sain hästi hakkama ja olen õnnelik," sõnas Johaug võistluse järel. 

Homme peetakse Beitostölenis vabatehnika sprint, pühapäeval on kavas 10 ja 15 kilomeetri vabatehnikasõidud.