Hollandi koondis rõõmustamas. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP
Jalgpall
16. november 2018, 23:47

Kaks ühe hoobiga: Holland alistas valitseva maailmameistri ja kukutas Saksamaa vutikoondise!

UEFA Rahvuste liigas peeti täna hulganisti mänge, A-liiga ainsas matšis alistas Holland koduväljakul 2:0 Prantsusmaa. 

Valitsev maailmameister Prantsusmaa ei saanudki oma mängumootorit päris korralikult nurruma ja üritavamaks pooleks oli pigem Holland. Võõrustajad said oma tahtmise vahetult enne poolajapausi, avavärava lõi Georginio Wijnaldum 44. minutil. 

Prantslased otsisid kohtumise lõpus viigiväravat, kuid otsustava punkti panid hoopis võõrustajad. Hollandi 2:0 võidu vormistas Memphis Depay 5. lisaminutil penaltist.

Kõige kurvem oli see resultaat aga hoopis sakslaste jaoks, kes nüüd A-liigast (12 tugevamat koondist) aste madalamale langevad. Esmaspäeval kohtutakse veel Hollandiga, kuid isegi võit ei päästa neid viimasest kohast. 

A-liiga esimeses grupis kogus Prantsusmaa seitse punkti, millega hoitakse praegu liidrikohta. Siiani kuue silma peal olev Holland võib neilt aga koha napsata, esmaspäeval kohtutakse Saksamaaga. 

B-liigas peeti kaks mängu. Esimeses grupis oli esikoha juba kindlustanud Ukraina, kes jäi võõrsil 1:4 alla Slovakkiale. Väljalangeja selgub esmaspäeval, mil Tšehhi võõrustab slovakke, mõlemal on kirjas kolm punkti. 

Neljandas grupis teenis ülimagusa võidu Taani, kes alistas võõrsil 2:1 Walesi. Ühtlasi kindlustasid taanlased esikoha, varasemalt oli väljalangemine juba selge Iirimaa jaoks. 

C-liigas peeti samuti kaks lahingut, mõlemad kolmandas grupis. Enne tänast olid paigas kolmas ja neljas koht, võidu eest käis aga tihe võitlus. Põnevust jagus viimaste minutiteni.

Pikema kõrre tõmbas Norra, kes võitles võõrsilt Sloveenia vastu välja 1:1 viigi. Samal ajal peetud mängus oli hiilgav võimalus Bulgaarial grupi võit ära noppida, kuid Küprose vastu ei suudetud võõrsil enamat 1:1 viigist.

Nõnda lõpetasidki Norra ja Bulgaaria 10 punkti peal, kuid parem väravate vahe andis edu skandinaavlastele. 

D-grupis tõmmati joon alla neljandale grupile. Makedoonia kindlustas esikoha 2:0 võiduga Liechtensteini üle. Armeenia alistas koguni 6:2 Gibraltari.

Standings provided by Sofascore LiveScore