Marten LiivFoto: Alar Truu
Talisport
17. november 2018, 09:11

Rahvusrekordit uuendanud Liiv: kõik läks ideaalselt! (1)

Kiiruisutaja Marten Liiv (21) püstitas Jaapanis Obihiros toimuval hooaja esimesel MK-etapil 500 meetri distantsil uue Eesti rekordi ning oli etteastega väga rahul.

Liiv läbis pool kilomeetrit ajaga 35,716, mis ületas tema enda nimele kuulunud rahvusrekordi 35,72 imenapilt. B-grupi võistlusel andis see aeg 28 mehe seas 10. koha ja koos sellega 11 MK-punkti.  "Olen väga rahul, kõik läks ideaalselt," lausus ta Õhtulehele.

Eile uisutas Liiv sama distantsi ajaga 35,950, millega oli B-grupis 17. ja teenis 4 MK-punkti. "Usun, et täna oli 0,25 sekundit parem seepärast, et sain alustada siserajalt ning viimane kurv oli väljas," põhjendas välejalg ajavahet.

"Eile oli viimane kurv siseringil ja mul oli seal tõsiseid probleeme. Probleeme oli seepärast, et kiirus on hetkel hea, kuid ma pole lihtsalt praegu harjunud sellise kiirusega kurve läbima. Eks see võtab aega."

Obihiro halli jää eestlasele meeldib ja on tema hinnangul kiire. 

Poolteist tundi pärast 500 meetri rahvusrekordi uuendamist startis Liiv kolm korda pikemal distantsil. 1500 meetriks tal säärast jalga enam ei jätkunud, tulemuseks 1.51,306 (aasta eest püstitatud isiklik rekord on 1.46,37) ja B-grupi 23. koht.

"1500 meetrit oli täna väga raske, aga seda oli teada," sõnas Liiv. "Sellegipoolest läksin ja üritasin endast parima anda. Kõik oli hea kuni 900 meetrini. Ettevalmistus selleks distantsiks pole tänavu olnud piisav, suvel ei saanud kaitseväe tõttu aeroobseid treeninguid piisavalt teha ning samuti pole ma teinud 1500 meetri jaoks spetsiaalseid trenne. Treeneriga arutasin ja võtsime seda, kui rasket treeningut, mis on hea 1000 meetri jaoks."

1000 meetri distants on kavas homme. Ta ütleb, et lendas Jaapanisse eriliste eesmärkideta. "Poolas ei tundnud ma ennast just väga hästi, aga kui siia tulin, siis tunne oli esimesest päevast hea ja mulle meeldib siin väga. Jää on mulle väga sobilik," rõõmustas Eesti kiireim uisutaja, kes loodab, et pole veel tippvormis ning suudab hooajal vältel aegu veelgi kärpida.