Ivan RakiticFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
17. november 2018, 12:04

Horvaatia vutistaar MMi finaalist: uhkusetunne oli nii tugev, et isegi Superman poleks suutnud mind paigalt liigutada

Horvaatia jalgpallikoondisega suvisel MMil finaali murdnud, kuid seal 2:4 Prantsusmaale kaotanud poolkaitsja Ivan Rakitic andis The Guardianile huvitava intervjuu, kus kirjeldas muuhulgas tunnet, mis valdas teda finaalieelsete hümnide ajal.

"Uhkusetunne oli nii tugev, et isegi Superman poleks suutnud mind paigalt liigutada. Kirg ja tahe olid lihtsalt niivõrd võimsad. See oli imeline. Neid emotsioone ei unusta kunagi, need on unikaalsed. Mul on olnud õnn võita Meistrite liiga, kuid kogu austuse juures, see ei küündi emotsionaalselt isegi sinna lähedale."

Horvaatia teekond oli pikk, sest nii kaheksandikfinaal Taaniga kui ka veerandfinaal Venemaaga venisid penaltiseeriani. Rakitic skooris mõlema vastu otsustava penalti. "Valetaksin, kui ütleksin, et olin penaltit lüües rahulik," sõnas ta. "Enamjaolt mõtlesin tühja-tähja peale: vestlustele abikaasa või tütrega, igapäevastele asjadele.

Rakitici abikaasal aktiviseerus MMi ajal kuues meel. "Enne mängu Taaniga oli tal tunne, et see võib minna penaltiseeriani ja et mina löön võidupenalti," meenutas horvaat. "Seega mõtlesin "ah sa mait, kui ma skoorin, siis tal oligi õigus". Ma ei arva, et penaltiseeria on loterii.

Kui lööksime kinnisilmi, võib-olla siis, aga me ei löö. Loterii on see, kui helistad ja ütled "ma võitsin auhinna". Kui miski kukub sulle sülle. Aga penaltiseerias loevad jalgpallioskused ja kvaliteet."