Saskia AlusaluFoto: Alar Truu
Talisport
17. november 2018, 11:25

Saskia Alusalu alustas MK-hooaega korraliku tulemusega (1)

Eesti parim naiskiiruisutaja Saskia Alusalu saavutas Jaapanis Obihiros toimuval hooaja esimesel MK-etapil ühisstardist 3000 meetri distantsil 13. koha.

Eestlanna alustas passiivselt ega üritanud esimesest vahefinišist punkte teenida. Ent kohe pärast seda liugles ta võistlejaterivi etteotsa ning suutis teisest vahefinišist punkti (3. koht) koju tuua. 

Kõrvalt tundus, et sellega oli tema päev korda läinud, sest ülejäänud distantsi kulges ta rahulikult grupi tagumises otsas. Erilist sprinditahet ei näidanud ta üles ka enne lõpujoont. Alusalu lõpuajaks fikseeriti 9.03,250, kuid ühisstardis loevad esmajoones punktid, aeg on oluline ainult võrdsete punktide korral.

Täna maksis see eestlannale ühe koha, sest samuti ühe punkti kogunud hollandlanna Melissa Wijfje finišeeris 0,7 sekundit varem. MK-sarja arvestuses võrdub 13. koht 56 punktiga, 12. positsioon annab kaks silma enam.

Kõige teravamat sprindijalga näitas kodupubliku rõõmuks jaapanlanna Nana Takagi. Kokku oli stardis 24 naist.

Tänased tulemused (viimane tulp tähistab teenitud MK-sarja punkte; kuivõrd tegu on hooaja avaetapiga, siis on ka sarja üldarvestus täpselt sama):

Viis ja pool tundi varem osales Alusalu 1500 meetri distantsil, kus sai ajaga 2.02,957 B-grupis 19. koha (23st).