Kristjan IlvesFoto: Aldo Luud
Talisport
17. november 2018, 13:01

Ilmataat mängib vendadele Ilvestele mäkra

Kahevõistluse MK-sari algab järgmisel nädalavahetusel Soomes Rukal, kus Eestit esindavad vennad Kristjan ja Andreas Ilves. Paraku pole nende vahetu ettevalmistus läinud ilmataadi tõttu päris plaanipäraselt.

"Alates oktoobrist kuni siiamaani on treeninguid mõjutanud väga soe ilm Kesk-Euroopas ja Skandinaavias, mistõttu on ära jäänud planeeritud suusatamine Ramsau gletšeril," kirjutab Team Ilves oma Facebooki lehel.

"Käiku läks plaan B ja suusatreeningud tehti Oberhofi suusatunnelis, mis oli väga oluline suusatunnetuse leidmisele. Siiamaani ei ole kahevõistlejatel õnnestunud teha ühtki hüpet talvistes tingimustes. Õnneks hüpati novembri alguses Lahtis jäärajalt. Praegu on kahevõistlejad Soomes Rukal. Seal on suusarada avatud, hüppemägi aga suleti soojade ilmade tõttu.

Planeeritud suusatreeningud saavad nad kenasti tehtud! Hüppama saadakse alles ametlikul treeningul, mis toimub üks päev enne võistlusi. Seni proovitakse hüppetunnetust säilitada imiteerivate suusahüppetreeningutega. Vaatamata kõigele ollakse optimistlikud ja kõik ootavad oma selle hooaja esimest maailmakarikasarja võistlust Rukal 24. novembril."