Eesti - Inglismaa curling.Foto: Tiina Kõrtsini
Talisport
17. november 2018, 17:56

FOTOD | Otsustavatel visetel eksinud Eesti naiskond alustas kodust curlingu EMi kaotusega

Tallinnas Tondiraba jäähallis peetaval curlingu EMil alustasid mänge Eesti naised. B-divisjoni esimeses voorus kaotati Inglismaale 3:6.

Koosseisus Marie Turmann, Kerli Laidsalu, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Liisa Turmann mänginud Eesti alustas kohtumist hästi ja läks avavooru järel 1:0 ette. Seejärel tabas kodutiimi aga punktipõud - taas tehti skoori alles seitsmendas voorus. Seejärel polnud mängu enam võimalik päästa.

Tiitlivõistluse esimene mäng kodupubliku ees ilmselt mõjutas, sest palju tuli ebaõnnestunud viskeid, sealhulgas kapten Marie Turmannil voorude otsustavatel visetel.

Koondise treeneri Nicole Strausaki sõnul on ees veel pikk nädal ja areeni tundmaõppimine võtab aega. "Areeni jääl mängimine erineb tavalisel curlinguväljakul mängimisest ja peame uute tingimustega veel harjuma. Võtame asju samm sammult, kogu võistlus on alles ees."

Kapten Marie Turmann ütles, et kuigi eksimused ei lubanud kõike soovitut ellu viia, on saadud väärtuslik kogemus. "Õpime oma vigadest ja võtame need järgmistes mängudes arvesse," lubas Turmann.

Lisaks Eestile ja Inglismaale võistlevad B-divisjonis ka Norra, Ungari, Türgi, Poola, Slovakkia, Hispaania, Leedu ja Sloveenia.

Homme kell 8 kohtuvad Eesti naised Türgiga. Samuti B-divisjonis mängiv Eesti meeskond läheb türklastega vastamisi täna kell 20.