Alexander Zverev.Foto: TONY O'BRIEN/Reuters
Tennis
18. november 2018, 01:27

Djokovic kohtub aastalõputurniiri finaalis Federeri alistanud üllatusmehega

Meeste tennise aastalõputurniiril on selgunud kaks paremat. Finaalis lähevad vastamisi Novak Djokovic (ATP 1.) ja Alexander Zverev (ATP 5.). 

21aastane Zverev alistas poolfinaali tulises lahingus legendaarse Roger Federeri (ATP 3.) 7:5, 7:6(5). Matš kestis veidi üle pooleteist tunni.

Noore sakslase triumfi jääb veidi varjutama mängu lõpp, kui rahvas teda välja vilistada üritas. Nimelt pillas otsustavatel hetkedel pallipoiss palli ja Zverev jättis punkti mängimise pooleli. Reeglite järgi tegutses ta õigesti ja punkt läks uuesti mängimisele. 

"Vabandasin juba Rogeri ees, ta ütles, et see on okei ja reeglitega lubatud," sõnas Zverev vahetult pärast matši antud lühiintervjuus. "Mul on kahju, et see juhtus. Ma ei tahtnud kedagi pahandada." 

Zverevil on juba teinud elu parima võistluse, varasemalt on ta võitnud küll 9 ATP turniiri, kuid nõnda kõrgel tasemel pole ta finaali jõudnud. Nimelt on aastalõputurniir Suure slämmi järel tasemelt teine. 

Teises poolfinaalis oli Djokovic kindlalt 6:2, 6:2 üle Kevin Andersonist. "Usun, et see oli mu selle turniiri parim mäng," sõnas võidukas serblane pärast üsna lihtsat matši. 

Zverevi ja Djokovici finaal algab pühapäeva õhtul kell 22.