Tommi Mäkinen võistkondlikku MM-tiitlit tähistamas.Foto: McKlein/TGR WRC
WRC
18. november 2018, 15:44

Ainulaadne tšempion: Tommi Mäkinen tegi Austraalias ralliajalugu

Pallimängualadelt leiab küllaga endiseid mängijaid, kes on edukad ka peatreenerina või klubi presidendina. Autorallis see nii lihtne pole, sest Toyota võistkonna pealikust Tommi Mäkinenist sai täna esimene inimene, kes on maailmameistriks tulnud nii sõitjana kui ka tiimijuhina.

Mäkinen tuli aastatel 1996-1999 sõitjana neljakordseks MM-sarja tšempioniks, täna lisandus soomlase auhinnakappi võistkondlik maailmameistritiitel.

"Tegime Toyota ralliprojektiga algust vaid kolm ja pool aastat tagasi, aga nüüd oleme siin. See kõik juhtus kiiremini kui me oodata oskasime. Vihkan kaotamist ja tahan alati võita, sest sõitjana oli võitmine minu jaoks tuttav tunne," ütles Mäkinen Austraalia ralli pressikonverentsil.

Toyota korporatsiooni president Akio Toyoda lisas, et Mäkineni näol on tegu ideaalse tiimijuhiga. "Tal on värskeid ideid, kuidas autosid arendada ja uskumatu kogemustepagas. Meie jaoks on need suured eelised. Kui ma temaga aastaid tagasi rääkisin, sain aru, et just Tommi on inimene, kellega ma tahaks koostööd teha," rääkis Toyoda.

Järgmisel hooajal on Mäkinenil ja Toyotal võimalus edu korrata. Auto on kiire ning Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala jätkavad võistkonnas. Esapekka Lappi asemele tuleb Kris Meeke.