Sophia Flörschi vormel tõusis sõna otseses mõttes lendu.Foto: Twitter / @
Auto-Moto uudised
18. november 2018, 20:45

Hiina piloot süüdistab hirmsas vormeliõnnetuses korraldajaid

Vormel 3 sarja MM ehk Macau GP neljandal ringil juhtus hirmuäratav avarii: Van Amersfoorti tiimi sõitja Sophia Flörsch põrkas sirgel konkurentidega kokku, kaotas täiskiirusel juhitavuse ja lendas kurvis teise masina põrkest üle piirdeaia.

Arstid tuvastasid 17aastasel sakslannast piloodil mõra selgroos, aga tema elu ohus pole. Küll aga ootab teda homme hommikul operatsioon. Lisaks said viga võidusõitja Sho Tsuboi, kelle vormelist Flörsch üle lendas, kaks fotograafi ja üks julgestustöötaja.

Õnnetuse momendil Flörschi taga sõitnud hiinlane Guan Yu Zhou (Theodore Racing) esitas juhtunust oma versiooni. Tema hinnangul lasub süü korraldajatel, kes üllatasid sõitjaid kohe pärast kurvi kollaste lippudega.

"See oli õudne moment," lausus Zhou väljaandele Motosport. "Kohe Mandarini kurvist väljudes nägin kollaseid lippe, mis minu hinnangul oli korraldajate-poolne viga. Sophia oli Jehan [Daruvalale] (sõitja, kellega ta sirgel kokku põrkas - M.T.) väga lähedal, mis tähendab, et tal polnud aega reageerida, kui Jehan [kollaste lippude tõttu] varakult pidurdas.

Ta sõitis vastu Jehani tagumist paremat ratast, mistõttu kaotas juhitavuse ja lendas Lissaboni kurvis teise masinasse. Loodan lihtsalt, et temaga on kõik hästi."

Olukorda uurinud kohtunikud leidsid, et ükski konkreetne sõitja pole avariis süüdi.

"Peame tänama ingleid ja Dallara masina fantastilist tugevust, et Sophia endiselt meiega on," lisas Flörschi ülemus Frits van Amersfoort.

Video, momendist, mil Flörsch ja Daruvala sirgel kokku põrkasid. Välismeedia andmetel oli sakslanna suurim kiirus enne õnnetust 276,2 km/h: