Haris Seferovic tagus Belgiale kolm väravat.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
18. november 2018, 23:45

HULL MÄNG! Šveits pööras Belgia vastu 0:2 kaotusseisu 5:2 võiduks ja pääses finaalturniirile

Šveitsi jalgpallikoondis pakkus Luzernis kodupublikule vinge emotsiooni, kui pööras Belgia vastu 0:2 kaotusseisu 5:2 võiduks ning pääses tänu sellele Rahvuste liiga finaalturniirile.

Mäng algas Šveitsile katastroofiliselt, sest keskkaitsja Nico Elvedi tegi Belgiale 2. minutil kingituse, mille Thorgan Hazard viisakalt vastu võttis. Sama mees viis 17. minutil Belgia 2:0 juhtima.

Ent asi hakkas Šveitsi poole kalduma 26. minutil, mil Ricardo Rodriguez realiseeris penalti. Puhkama mindi juba kodumeeskonna 3:2 eduseisus, sest 31. ja 44. minutil sahistas Haris Seferovic. Mängu alguses patustanud Elvedi rehabiliteeris end 62. minutil, kui suunas peaga väravasse Xherdan Shaqiri tsenderduse.

Aga ka see ei jäänud kohtumise viimaseks väravaks, sest 84. minutil koksas Seferovic peaga oma kolmanda ja Šveitsi viienda.

Tublid spordistatistikud juhivad tähelepanu, et viimati pööras Šveits [vähemalt] kaheväravalise kaotusseisu vähemalt kaheväravaliseks võiduks 80 aastat tagasi ehk 1938. aasta 9. juunil, kui MMi kaheksandikfinaalis alistati 4:2 Saksamaa.

Šveits tagas võiduga koha Rahvuste liiga finaalturniiril. Belgiaga koguti küll võrdselt üheksa punkti, kuid omavaheliste mängude väravate vahe andis eelise šveitslastele. 

Standings provided by Sofascore LiveScore


Päeva ainsas B-liiga mängus alistas Austria võõrsil 2:1 Põhja-Iirimaa. Tõsi, seal polnud enam mitte midagi kaalul.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Paralleelselt Kreeka - Eesti matšiga toimunud Ungari - Soome lõppes madjarite 2:0 võiduga, ent soomlastel oli grupivõit juba varem kindlustatud.

 
Standings provided by Sofascore LiveScore

Üks neljast D-liiga finaalturniiril osalejaist on Valgevene, kes alistas viimases voorus võõrsil 2:0 San Marino ja võitis oma alagrupi. Moldova ja Luksemburg mängisid samal ajal 1:1 viiki.

Standings provided by Sofascore LiveScore