Rauno Sappinen. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
19. november 2018, 01:49

ÕL ATEENAS | Rauno Sappinen: ei saa eeldada, et hakkame palli lükkama ja domineerima

Eesti koondis alistas Rahvuste liiga viimases mängus võõrsil Kreeka 1:0. Kuigi eestlaste värav kanti ametlikult Vasilis Lampropoulose omaväravaks, oli just Rauno Sappinen see, kes ettetsooni liikumise tegi ning keda keskkaitsja ennetada üritas. 

"Väga-väga raske mäng," olid mehe esimesed sõnad pärast kohtumist. "Kreeka võõrsil, ega saanud eeldada, et hakkame siin palli lükkama ja domineerima. Teadsime, et peame kaitsest lähtuvalt mängima, aga mingid momendid meil ikkagi tekivad."

Mängul 43. minutil olukord ka tekkis, kui Sappinen kaitsjaga koos pusides Eesti juhtima viis. "Väravaolukorras on kahju, et ise pallini ei jõudnud, aga suutsin tõesti nii palju segada, et kaitsja lõi palli oma väravasse," sõnas Sappinen pärast mängu ning tunnistas, et pärast 75. minutit hakkas meeletu kaitsetöö ka jalgadele kõva mõju avaldama. 

Mida aga arvata faktist, et Eesti suutis esimest korda ametlikus mängus üle olla Euroopa või maailmameistrist? "Kui nii mõelda, siis kindlasti väga magus. Aga oleme ausad, 2004 oli päris ammu," lausus ta. 

Kuigi viimasest mängust saadi võit, ei saa Eesti oma Rahvuste liiga debüüdiga rahule jääda. "Kindlasti ei saa rahule jääda, sest tabel ei valeta - me kukkusime välja. Võiduga on aga alati hea lõpetada, et siit midagi ilusat üles ehitama hakata. Seda emotsiooni see kindlasti annab."