Ken Kallaste. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
19. november 2018, 01:55

ÕL ATEENAS | Ken Kallaste Lepmetsa esitusest: arvan, et Pareiko on rahul

Eesti koondise vasakkaitsja Ken Kallaste tõstis pärast 1:0 võidumängu Kreeka üle esile vastastele värava sepistanud Rauno Sappineni ning oma värava puutumatuna hoidnud Sergei Lepmetsa. 

"Eks kõik mängud ole rasked, aga praegu oli meeskonnal mõnus töötahe. Teadsime, mida tegema peame. Saime selle värava ära, mida noolisime. Nii, kuidas tahtsime seda saada, nii selle ka saime. Terav pall värava ette ja nendel on madalate pallidega raskusi. Sappinen läks lõpuni ja vastane torkas endale. Pärast seda saime kompaktsemalt alla minna, vahed olid väiksemad ning saime kiiremini meestele peale. Lõpus oli 20 minutit korralik surve peale, aga pidasime vastu ja taga null," oli eestlase kokkuvõte mängust. 

Kas viiesele kaitseliinile üleminek oli õige otsus? "'Seis on 1:0. Treenerile au ja kiitus, et valis õige taktika. Pigem sellise mänguga võtta kolm punkti, kui minna 4-4-2ga lootma, et ilusat mängu teha, kuid kaotusega ära tulla. Võita võõrsil Kreekat ei ole just kõige lihtsam tegu. Meeskond on rahul ja siit on paljudel meestel hea puhkustele ja ülejäänutel tagasi klubide juurde minna."

Kuidas hindab vasakkaitsja aga Eesti debüüthooaega Rahvuste liigas? "Meil oli päris palju 1:0 mänge, kus püsisime mängus, kuid varajane värav või eksimus sundis meid rohkem ründama. See pole olnud meie suurimaid plusse, kui Ungari mäng välja jätta. Siis oli super ja lõime väravaid. Eks valiktsükliga rahule ei saa jääda, kuid vähemalt on ilus lõpp."

Kui Kallastel paluti hinnata oma kolmandat koondise mängu teinud Sergei Lepmetsa tööd, polnud Kallaste kiitusega kitsi: "Arvan, et [Sergei] Pareiko on rahul. Tegi ilusaid tõrjeid ja aitas päris mitu korda välja. Super töö tema poolt."