Auto-Moto uudised
19. november 2018, 10:28

FIA lubas sakslanna õudset vormeliavariid tõsiselt uurida

Rahvusvahelise autospordiliidu FIA juht Jean Todt lubas vormel 3 sarja MMi ehk Macau GP neljandal ringil juhtunud hirmuäratav avarii järel, et organisatsioon teeb sellest vajalikud järeldused.

Kes pole kursis, siis Van Amersfoorti tiimi sakslannast piloot Sophia Flörsch põrkas sirgel konkurentidega kokku, kaotas täiskiirusel (270+ km/h) juhitavuse ja lendas kurvis teise masina põrkest üle piirdeaia otse vastu metallkonteinerit. 

Arstid tuvastasid 17aastasel Flörschil mõra selgroos, aga tema elu ohus pole. Täna hommikul tehti talle operatsioon. Lisaks said viga võidusõitja Sho Tsuboi, kelle vormelist Flörsch üle lendas, kaks fotograafi ja üks julgestustöötaja.

"FIA on mobiliseeritud, et aidata neid, keda Macaus juhtunud tõsine õnnetus puudutas ja et analüüsida, mis juhtus," säutsus Todt Twitteris. "Monitoorime olukorda ja teeme vajalikud järeldused. Soovin kõigile hüva paranemist!"

Macaus asuva Guia tänavaringraja puhul ei saa väita, et õnnetus ei hüüa tulles. Eelmisel aastal hukkus samas Briti mootorrattur Daniel Hegarty. Alates 1973. aastast on sinna oma elu jätnud kuus võidusõitjat.

Õnnetuse momendil Flörschi taga sõitnud hiinlane Guan Yu Zhou (Theodore Racing) esitas juhtunust oma versiooni. Tema hinnangul lasub süü korraldajatel, kes üllatasid sõitjaid kohe pärast kurvi kollaste lippudega.

"See oli õudne moment," lausus Zhou väljaandele Motosport. "Kohe Mandarini kurvist väljudes nägin kollaseid lippe, mis minu hinnangul oli korraldajate-poolne viga. Sophia oli Jehan [Daruvalale] (sõitja, kellega ta sirgel kokku põrkas - M.T.) väga lähedal, mis tähendab, et tal polnud aega reageerida, kui Jehan [kollaste lippude tõttu] varakult pidurdas.

Ta sõitis vastu Jehani tagumist paremat ratast, mistõttu kaotas juhitavuse ja lendas Lissaboni kurvis teise masinasse. Loodan lihtsalt, et temaga on kõik hästi."