Eesti curlingunaiskond. Foto: Tiina Kõrtsini
Talisport
19. november 2018, 19:13

Eesti curlingunaiskond pusis kõvasti, kuid tugevale vastasele tuli siiski alla vanduda

Täna jätkus Tallinnas Tondiraba jäähallis peetav jääkeegli EM. B-grupis mängivad eestlannad pidid tunnistama Ungari 5:3 paremust. 

Matš algas üsna punktidevaeselt ning poolajale mindi 1:1 viigiseisult. Siis õnnestus Eestil 2:1 ette rebida, kuid mängu lõpp kuulus vastastele. Ungari pääses seitsmenda vooruga 3:2 juhtima, meie naised suutsid viigistada, kuid kahe viimase ringiga panid külalised paremuse maksma.

Kusjuures ungarlannad mängisid veel eelmisel aastal A-grupis ning on üks kahest naiskonnast, kes B-grupis Eestit maailma edetabelis edestavad. Praegu hoiavad nad 16. kohta, eestlannad on pingereas 18. positsioonil. 

Meie naistele oli see täna juba teiseks matšiks, hommikul võideti Sloveeniat. Eestlannadel on nüüd kirjas kaks võitu ja kolm kaotust, millega jagatakse Poolaga kuuendat kohta. Pidada jääb veel neli matši. 

Eestlannad mängivad koosseisus: Marie Turmann (kapten), Kerli Laidsalu, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Liisa Turmann.

Täna olid jääl ka Eesti mehed. Võistkond koosseisus Harri Lill, Ingar Mäesalu, Karl Kukner, Tanel Toomväli ja Mikk Reinsalu, pidid tunnistama Tšehhi 8:6 paremust. 

Eestlased jagavad A-alagrupis ühe võidu ja kahe kaotusega neljandat kohta. 

Järgmised matšid peetakse homme, Eesti mehed kohtuvad kell 9 Slovakkiaga ja 19 Lätiga, naised lähevad kell 15 vastamisi Leeduga.