Hollandile viigi toonud Virgil van Dijk.Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP
Jalgpall
19. november 2018, 23:47

Imeline lõpp: Hollandi vutimehed tulid Saksamaa vastu viimaste minutitega välja kaheväravalise kaotusseisust!

UEFA Rahvuste liigas selgus täna õhtul viimane A-liigast finaalturniirile pääseja. Pingelises matšis võitles Holland Saksamaa vastu välja 2:2 viigi, mis oli neile piisav. 

A-liiga esimeses grupis vajas Holland esikohaks Saksamaa vastu vähemalt viiki. Juba varasemalt oli selge, et viimaseks jäävad sakslased, kes tulevaks aastaks B-liigasse langevad.

Sellele vaatamata tuldi tänasele matšile isukalt ja Holland, kes sai reedel jagu Prantsusmaast, jäi kiiresti tagaajajaks. Skoori avas 9. minutil Timo Werner, 20. minutil oli täpne Leroy Sane.

Lootuskiir avanes Hollandi jaoks lõpu eel, 85. minutil vähendas vahe minimaalseks Quincy Promes. Vingele tagasitulekule pani punkti keskkaitsja Virgil Van Dijk, kes 1. lisaminutil ülitähtsa viigivärava lõi.

Kuigi A-liigas peetakse homme veel üks mäng, on neli paremat juba selged. Lisaks Hollandile on poolfinaalis Šveits, Portugal ja Inglismaa. Meeskonnad loositakse poolfinaalpaaridesse 3. detsembril, otsustavad matšid peetakse juuni alguses. 

B-liiga esimeses grupis teenis alistas Tšehhi ellujäämismängus 1:0 Slovakkia. Enne tänast olid mõlemad võrdselt kolme punkti peal, mis tähendab, et aste madalamale langevad slovakid. Grupi võidu ja pääsu A-liigasse oli juba varem kindlustanud Ukraina. 

Neljandas grupis leppis Taani mitte midagi otsustavas mängus 0:0 viiki Iirimaaga. Taanlased olid juba varasemalt kindlustanud esikoha, iirlastel polnud pääsu viimasest positsioonist.

C-liiga kolmandas grupis jagus põnevust viimase vooruni. Esikoha teenis Norra, kes alistas võõral väljakul 2:0 Küprose. Samuti enne tänast võiduvõimalusi omanud Bulgaaria leppis 1:1 viiki Sloveeniaga. Resultaat ei olnud tegelikult kummalegi kasulik, sest bulgaarlased jäid ilma grupi võidust, sloveenid peavad leppima viimase kohaga. 

D-liiga neljandas grupis käis peamine võitlus eelviimase koha eest. Lichtenstein vajas kodus Armeenia vastu kolme punkti ning selles oldigi pikalt kinni, kuid armeenlased päästsid 2:2 viigi 85. minutil. 

Samal ajal peetud matšis jäi Gibraltarit juba esikoha kindlustanud, ja C-liigasse koha taganud, Makedooniale 0:3 alla. Aga kuna Lichtenstein ei suutnud võita, pääses Gibraltar viimasest kohast.