Thanasis Antetokounmpo (vasakul).Foto: SIPA/Scanpix
Korvpall
20. november 2018, 12:30

Kreeka korvpalli tabas ahviskandaal, sihtmärgiks NBA superstaari vend (1)

Kreeka spordikommentaator Takis Tsoukalas võib hiljutise sõnavõtu pärast kohtu alla minna. Tsakoulas nimetas Kreeka korvpallikoondise ja Ateena Panathinaikose ääremängijat Thanasis Antetokounmpot ahviks.

"Panathinaikose meeskonnas on ahv. Ma ütlen, see Antetokounmpo on täielik ahv! Mida see kloun teeb? Kas tal pole enda pärast häbi? Ta valmistab oma vennale piinlikkust," pahandas Tsoukalas 9. novembril peetud Euroliiga kohtumise ajal, kus vastamisi läksid Panathinaikos ja Piraeuse Olympiacos. Venna all pidas Tsoukalas silmas NBA staari Giannis Antetokounmpot.

Tsoukalas ütles uudisteagentuurile AP, et tema sõnavõtt polnud rassistlik ja ta pidas silmas ainult Antetokounmpo ebaviisakat käitumist. Sellest hoolimata alustas riiklik süüdistaja juhtumi uurimist.

2014. aastal Kreekas vastu võetud seaduse järgi võib rassiviha õhutamise eest kuni kolmeks aastaks vangi minna.

"Ma ei oska selle kohta midagi öelda. Peaksime lihtsalt teineteist armastama ja ühtsed olema," kõlas Thanasis Antetokounmpo lühike kommentaar.

Milwaukee Bucksis mängiv Giannis Antetokounpo oli sõnakam. "Ma pole viimastel päevadel selle rassistliku intsidendi pärast magada saanud. Kui selline asi juhtub Thanasisega, kes esindab naerulsui ja uhkusega Kreeka koondist, siis ma ei kujuta ette, mis toimub teiste vähemustega, kes Kreekas elavad," kirjutas ta Twitteris.

Giannis Antetokounmpo. Foto: AP/Scanpix

Thanasis ja Giannis Antetokounmpo on sündinud Ateenas Nigeeria päritolu perre.