Sam Perkins Kosovos sõjaväelasi motiveerimas.Foto: AB Forces News Collection/Alamy
Korvpall
20. november 2018, 22:43

VÄGEV! Astangule saabub olümpiavõitja ja endine NBA täht

Kolmapäeval külastab Astangu Kutserehabilitatsiooni keskust endine NBA korvpallistaar ja 1984. aasta olümpiavõitja Sam Perkins.

Teda saadab Eriolümpia Euroopa/Euraasia esindaja Miroslaw Krogulec. Külaskäik toimub Euroopa korvpallinädala raames Eriolümpia Eesti Ühenduse poolt korraldatud eriolümpia korvpalliturniiriga. 

Endise NBA korvpallistaar ja praeguse Special Olympics International juhatuse liikme Sam Perkinsi külaskäigu eesmärgiks on kohtuda Astangu õppijate ja sportimisvõimalustega ning innustada noori olema igapäevaselt aktiivsed.

"Astangu keskuses on õppijatel võimalus osaleda kehalise arendamise tundides ja trennides, ilma et nad peaksid mõtlema normide täitmisele või hinde saamisele,” tõi keskuse rehabilitatsiooni osakonna juhataja Kadri Joost esile keskuse ühe põhimõtte.

 
 
 
View this post on Instagram

#Repost @strivetoexcel1 with @get_repost ・・・ Jawad was a guest speaker at the Sam Perkins Basketball Camp.

A post shared by Sam Perkins Basketball Camp (@samperkinsbballcamp) on

„Meie jaoks on kõige tähtsam et keskuse õppijad tunneksid rõõmu liikumisest ja leiaksid enda jaoks selle spordiala, mida nad keskusest tööellu siirdudes ka teeksid,” lisas Joost.

Selle jaoks on Astangu keskuses loodud erinevate spordialade vabaajategevusi. Üheks selliseks tegevuseks on Astangu RAMM, mida tutvustatakse ka Sam Perkisnsile.

Spordirühmale Astangu RAMM andsid nime õppijad ise ning ka rühma tegevused on õppijate poolt valitud ja tehakse ühiselt. Igal aastal on erinevad soovid ning proovitakse midagi uut. Nii on tegevusteks valitud jõusaalitrenn, mäesuusatamine, aeroobikatreening, jooksutehnika õppimine või ka pilates.

Tegevused toimuvad erinevates spordiklubides, mis annab õppijatele võimaluse tutvuda erinevate sportimisvõimalustega ja ka teised treenerid saaksid kogemuse eriliste treenijatega. Astangu keskuse õppijad võtavad osa ka erinevatest spordiüritustest, sh Eriolümpia Ühenduse võistlustest kui ka tavasportlase jooksuüritustest. 

Sam Perksinsi külaskäik lõppeb Astangu spordisaalis, kus ta teeb mõned visked korvpalliga ning jagab õppijatele autogramme. 

Perkins mängis NBAs kokku 17 aastat ning esindas selle aja jooksul Dallas Mavericksi, Los Angeles Lakersit, Seattle SuperSonicsit ja Indiana Pacersit.