Rootsi jalgpallurite võidurõõm.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
20. november 2018, 23:40

Rootsi jalgpallikoondis tõusis viimasena A-liigasse

Jalgpalli Rahvuste liiga alagrupiturniiri viimase mängupäeva tähtsamaid kohtumisi peeti Solnas, kus Rootsi alistas Venemaa 2:0.

Sellega kindlustasid rootslased alagrupi esikoha. Mõlemad kogusid 7 punkti, kuid meie läänenaabritele andis eelise paremus omavahelistes mängudes. Kuu aega tagasi oli Kaliningradis mängitud väravateta viiki. Täna avas 41. minutil skoori Victor Lindelöf, 72. minutil seadis tabloole lõppseisu Marcus Berg. Ses alagrupis jäi viimaseks Türgi.

Teistest alagruppidest tõusid A-liigasse Ukraina, Bosnia ja Hertsegoviina ning Taani. See seltskond hakkab ka play-off'is mängima ühe 2020. aasta EMi koha peale.

A-liiga viimases, tabeli seisukohalt tähtsusetus mängus tegid 3. grupis Portugal ja Poola 1:1 viigi. Portugal kogus 8, Itaalia 5 ja Poola 2 punkti.

A-liiga play-off'i pääsesid peale Portugali veel Holland, Šveits ja Inglismaa, B-liigasse langesid peale Poola veel Saksamaa, Island ja Horvaatia.

C-liiga 1. alagrupis võitis Šotimaa Iisraeli 3:2 ja sai esikoha. 4. grupp: Serbia - Leedu 4:1, Montenegro - Rumeenia 0:1. B-liigasse tõusid Šotimaa, Soome, Norra ja Serbia ning D-liigasse langesid Leedu, Sloveenia, Eesti ja Küpros.

D-liiga 3. grupp: Kosovo - Aserbaidžaan 4:0, Malta - Fääri saared 1:1. C-liigasse tõusid Gruusia, Valgevene, Kosovo ja Makedoonia.