Foto: Evil Mojo Games / Hi-Rez Studios
Esport
21. november 2018, 10:33

Eestlane jõudis tulistamismängu „Paladins“ suurturniiril veerandfinaali

„Paladins“ on mäng, millest paljud lugejad tõenäoliselt varem kuulnudki pole, kuna kõnealune teos jääb tihti suurte e-spordi titaanidele nagu „Fortnite“ ja „Counter-Strike“ varju.

Sellegipoolest on „Paladinsil“ arvestatav mängijabaas, kes sellele professionaalse kirega pühenduvad. Vast saab antud situatsiooni kõrvutada traditsioonilise spordiga, kus lisaks jalg- ja korvpallile on ka teisi väiksemaid alasid, mis inimvõimeid erinevate lähenemistega proovile panevad.

„Paladins“ on nii sisult kui välimuselt (pealtnäha) üsna sarnane Blizzardi mängule „Overwatch“, mis on antud žanri (kangelaste põhine tulistamismäng) üks populaarseimaid mänge. Fenomen, kus turul on korraga mitu sarnast mängu, pole mängumaailmas iseenesest unikaalne – näiteks on nii „Dota 2“ kui „League of Legends“ oma aluspõhimõtetelt samasugused.

„Paladinsi“ professionaalses skenes on esindatud kõik suuremad e-spordi organisatsioonid: Navi, Nip, EnVyUs, G2 Esports, Virtus.pro ning ka Fnatic. Just viimasega liituski kuu aega tagasi eestlane Kevin „UNBELIVABLE“ Rahu, kellega koos jõuti Ameerikas Atlanta linnas peetud Paladins World Championship turniirile, kus võideti veerandfinaalides meeskonda G2 Esports. Poolfinaalides kaotati kahjuks Navile, kuid hoiame eestlasele pöialt tulevastes katsumustes!

Vaata Fnaticu veerandfinaali võiduhetke G2 Esports vastu: