Luca di Montezemolo (vasakul) ja Kimi Räikkönen. Foto: LaPresse/Scanpix
Vormel 1
21. november 2018, 13:15

Ferrari endine juht meenutas päeva, mil Räikkönen talle masendava uudise teatas (2)

Endine Ferrari juht Luca di Montezemolo meenutas BBCle antud intervjuus aega, mil Itaalia vormelitiimi sügav kriis tabas ja Mercedese valitsemisaeg algas.

Ferrari tiitlipõud kestab tegelikult juba aastast 2008, kui viimati konstruktorite karikas võideti. Individuaalselt jõudis kuulsa punase vormeliga viimati triumfini Kimi Räikkönen, kuid see juhtus aasta varem.

Pikemalt lahkas di Montezemolo aga aastat 2014. Juba Jerezi ringrajal toimunud testid näitasid, et arenduses on midagi mäda läinud. Esimesena andis juhile toimuvast teada Räikkönen. "Ta ütles mulle, et mootoris pole jõudu. Kolmandal päeval istus rooli Fernando Alonso, kes kordas samu sõnu. Sel hetkel sain aru, et meie jaoks on hooaeg läbi, sest reeglite kohaselt polnud võimalik enam mootoris korrektuure teha," meenutas ta.

"Sel ajal ütles Feranando mulle, et Ferraris jätkates ei tule ta enam kunagi maailmameistriks. See šokeeris kõiki," jätkas di Montezemolo. Samal perioodil käisid läbirääkimised Red Bulli sõitja Sebastian Vetteliga, kes teatas, et kui ta 2014. aastal tiitlit ei võida, tahab Ferrariga liituda.

Meistriks tulidki hoopis Lewis Hamilton ja Mercedes. Alonso kolis Ferrarist McLarenisse, Vettel Red Bullist Ferrarisse. 2014. aasta lõpus lahkus ametist ka di Montezemolo.