„Street Fighter V“ Foto: Capcom
Esport
21. november 2018, 15:28

Professionaalne „Street Fighter“ mängija visati koduvägivalla süüdistuse tõttu meeskonnast välja

Nii nagu traditsioonilisemate aladega tegelevad atleedid, on ka e-sportlased tunduvalt tugevama luubi all, kui ülejäänud inimkontingent. Sellest tulenevalt omavad nende teod või neile laskuvad süüdistused tavapärasest rohkem kaalu.

Seda sai enda nahal tunda Lõuna-Korea 33-aastane mainekas küberatleet Lee Seon-woo, keda paremini teatakse kui „Infiltration“, vahendab Eurogamer. Nimelt pandi mehe edasine karjäär professionaalse kaklusmängu „Street Fighter“ mängijana hiiglasliku küsimärgi alla, kuna teda süüdistatakse koduvägivallas oma eksnaise vastu. 

Vägivallasüüdistus esitati käesoleva aasta 30. oktoobril ning sellega kaasnes umbes 550€ suurune rahatrahv. Lisaks politseile asus juhtumit uurima ka „Street Fighteri“ looja Capcom, mille tulemusena eemaldati Infiltration kõikide eesootavate Capcom Pro Tour võistluste nimekirjadest. Samuti arvati atleet välja oma tiimi Panda Global ridadest.

Capcomi sõnul otsustas Infiltration ise Pro Tour turniiridelt eemale jääda. Kompanii lisas veel, et kui mees peaks kunagi tulevikus veel ühe korra taolise süüdistusega avalikkuse silma ette sattuma, saab ta eluaegse võistluskeelu. Infiltration ise eitab kõiki süüdistusi.