Vladimir KlitškoFoto: Kuvatõmmis Youtube'i videost.
Võitlussport
21. november 2018, 18:55

Vladimir Klitško tegi konkreetse ettepaneku, kuidas poks päästa

Endine poksi raskekaalu maailmameister, ukrainlane Vladimir Klitško (42) kutsub üles ala juhtimises tegema põhimõttelisi muudatusi, et kaitsta poksi tulevikku ja osalust olümpiamängudel.

Viimane on tõsises ohus, sest rahvusvahelise katusorganisatsiooni (AIBA) presidendiks valiti hiljuti usbekk Gafur Rahhimov. Kurikuulusat ja mõjuvõimsat miljonäri peetakse vastutavaks suure hulga Euroopasse liikuva heroiini eest.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) andis enne valimisi välja selge signaali: kui valite Rahhimovi, siis võib poks olümpialt kaduda. Kahevõitlus kuulub OMi kavva aastast 1920.

"Esimest korda poksi ajaloos on juhtunud halvim," lausub Klitško Youtube'i postitatud videos. "Vajame inimeste ühist pingutust, et kaitsta sportlaste unistusi võistelda olümpiamängudel."

Klitško soov oleks AIBA asemel anda olümpiaturniiri korraldamise vastutus World Boxing Association' ile (WBA, otsetõlkes "Maailma Poksi Assotsiatsioon").  

"Ma palun rahvuslikel alaliitudel liituda poksipioneeride ehk WBA-ga," lisas 1996. aasta olümpiavõitja.

"Lisaks palun ROKil käsitleda WBA-d kui poksi keskset organisatsiooni. Kaitsmaks poksijate ja fännide huve, palun neil anda olümpialitsents WBA-le. Et hoopis nemad saaksid esindada poksi Tokyo mängudel."