Foto: Team Eleven
Esport
22. november 2018, 13:22

Lõuna-Korea e-spordiskeene teemal valmis videomäng

Üheksakümnendate lõpus ja 2000ndate alguses „Starcraftiga“ sündinud Lõuna-Korea e-spordi maastik oli midagi maagiliselt sürreaalset. Majanduskriisist väljuv konglomeraatide jõul kasvav tulevane supermajandus oli maailm, kus eksisteerisid vahetult vanad traditsioonid ja suurtööstuslik kapitalism.

„Don't Forget Our Esports Dream“ on Jaapani animatsioonikultuuri stiili ja elementidega loodud visuaalromaan, mis käsitleb 1998ndal ilmunud strateegiamängu „Starcrafti“ professionaalset maastikku Koreas, mis kasvas ka riigi popkultuuri osaks.

Tolles maailmas oli mitu paralleelselt kehtivat hierarhiat, kus tulevasel mängustaaril oli vaja teenida respekti nii kohalikes netikohvikutes kui ka interneti klannides. Edukaimad amatöörid, kes suutsid oma oskustega tähelepanu võita, said võimaluse harjutada nõrgemate profimänguritega ning sellega tuntust koguda, mille põhjal oli neil võimalik saada kas kutse profiklubisse või üritada luua oma e-spordi klann.

„Don't Forget Our Esports Dream“ on ainulaadne peategelase loos toimuvate „Starcrafti“ võistlusmängude teksti- ja pildipõhise narratiivi poolest, kus üks raund on jagatud edasi-tagasi kulgevateks faasideks, mille käigus tuleb novelli mängijal teha strateegilisi otsuseid, muutes mänguraundi kulgemist ja järgnevaid dialooge.