Didier Drogba 2012. aasta Meistrite liiga finaalis.Foto: Action Images / Carl Recine/File Photo
Jalgpall
22. november 2018, 14:01

Üks maailma võimsamaid ründajaid riputas putsad varna

Didier Drogba on juba mõned hooajad tippjalgpallist eemal olnud, nüüd otsustas ta lõplikult putsad varna riputada. 

Oma karjääri viimased aastat veetis ta USAs, esindades seal nii meistrisarja klubi Montreal Impacti ning esiliigas pallivat Phoenix Risingit. 40aastasena otsustas Elevandiluuranniku ründaja otsad kokku tõmmata.

"Pärast 20 aastat olen otsustanud lõpetada," ütles Drogba BBC-le. "Lõpetasin parimal võimalikul moel, aitasin noori talente. Sain midagi jalgpalli tagasi anda ja nii on hea karjäärile joon alla tõmmata."

Läbi aegade üks võimsamaid ründajaid tuli suurde jalgpalli alles 23aastaselt, kui ta liitus Prantsusmaa esiliigaklubi Guingampiga. Seal sai tema karjäär tuule tiibadesse, juba aasta pärast oli ta Marseille´s ning siis liitus Londoni Chelseaga.

Inglismaa tippklubis veetis Drogba oma karjääri parima aja. Aastatel 2004-2012 lõi ta Chelsea särgis 100 väravat. Säravale perioodi lõpetas Meistrite liiga võit, kus ta lõi lisaajale viinud viigivärava ning penaltiseeria otsustava tabamuse.

Pärast seda proovis Drogba õnne veel Hiinas ja Türgis, kuniks aastaks taas Chelsea tuli. Endist sära enam polnud ning 2015. aastal siirduski ta USAsse.